Curlingguttene er på vinnersporet

Thomas Ulsrud og det norske curlinglandslaget står med to seirer på to kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske curlingherrene har fått en strålende åpning på OL-turneringen. Seieren over USA ble fulgt opp med en ny triumf mot vertsnasjonen Russland.

Selv om kampen endte 9-8, så var russerne aldri i nærheten av seieren.

Thomas Ulsrud fikk vist sin klasse da han avgjorde kampen i den åttende omgangen.

Se video av Ulsruds oppvisning øverst på siden.

1. omgang:
Den norske kvartetten fikk en god start på kampen.

Etter at den russiske fireren var uheldig med sin siste stein, kunne Thomas Ulsrud enkelt sette sin siste stein i boet for to poeng i den første omgangen.

2. omgang:
I andre omgang var det Russland som hadde fordelen av siste stein, men noen svake steiner av russerne, gjorde at Aleksej Stukalskij ble tvunget til å gå for ett poeng. Den russiske skipen bommet med sistesteinen sin, dermed stjal Ulsrud & co ett poeng og gikk opp i 3-0.

3. omgang:
Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae, Torgeir Nergård og Ulsrud ga aldri fra seg initiativet.

Først i tredje omgang kom Russland på poengtavlen. Men Norge klarte kampplanen sin, så Stukalskij måtte ta til takke med ett poeng, til tross for at han hadde siste stein igjen.

4. omgang:
Stukalskij gjorde et forsøk på å stjele et poeng i den fjerde omgangen med sin nest siste stein. Det ble bom. Dermed måtte han bruke sin siste til å begrense skaden. Det klarte han, og Ulsrud måtte ta til takke med to poeng, og 5-1-ledelse.

5. omgang:
I femte omgang viste Stukalskij hvorfor han er skip for det russiske laget. Han satte en drømmestein med sin nest siste stein. Ulsrud gjorde sitt ytterste med sin siste stein, men klarte ikke å forhindre at russerne fikk to poeng og reduserte til 3-5.

6. omgang:
I den sjette omgangen fikk Norge et overtak. Det ble etter hvert et spørsmål om Norge ville få ett eller to poeng. Ulsrud sikret to poeng med siste stein. Norge ledet 7-3 da fire omganger gjenstod.

7. omgang:
Russland slo for alvor til i den sjuende omgangen. De fikk med seg to poeng og skapte ny spenning i kampen.

8. omgang:
Russerne fortsatte storspillet i den åttende omgangen, og la press på Norge. En periode lå russerne med de fire beste steinene. Men da viste Ulsrud sin klasse og endte opp med to nye poeng. Norge var dermed oppe i 9-5 to omganger før slutt.

9. omgang:
De norske spillerne valgte en defensiv taktikk i den niende omgangen, og kontrollerte inn til en blank omgang. Dermed måtte russerne vinne den siste perioden med fire poeng.

10. omgang:
Det var selvsagt umulig for russerne. De norske spillerne bare lot steinene sine gå gjennom boet, slik at russerne ikke hadde noe å gjemme seg bak. Men de ga seg ikke før det var helt sjanseløst. Da Ulsrud hadde satt sin siste stein i boet, var det over. Den russiske skipen fikk slått ut Ulsruds steing, og fikk med seg tre poeng, men tapte 8-9. Et resultat som er jevnere enn det kampen var.