Reklamemisbruk blir advokatmat

– Dersom flere tar seg til rette nå eksploderer jeg, sier kommersiell leder i skiforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Mange fikk hjertet i halsen da Gerhard Heiberg og IOC truet med å frata Marit Bjørgen OL-gullet fra skiathlon etter at skiesset har figurert i en reklame for et ski-produkt på flere nettsider i løpet av OL-perioden.

– I ytterste konsekvens kan utøveren miste sin medalje. Jeg sier ikke at vi er der nå. Men jeg appellerer til Ludo om å ta det med ro og tenke på konsekvensene, sier Heiberg til TV 2.

I TV 2s OL-studio tirsdag sa samme mann at den saken var ute av verden, men det er den ikke for skiforbundet.

De har satt advokat på saken, og han har tatt kontakt med de kommersielle aktørene det gjelder. Skiforbundet bruker ikke noe tid på det i Sotsji, men tar dette på stort alvor.

– Det viktigste er at dette ikke går utover utøverne. Men det er klart at det må markeres når noen tar seg til rette, sier kommersiell leder i Norges Skiforbund, Bernt Halvard Olderskog.

– Det er synd at noen tar seg friheter og bruker våre utøvere. Vi vet at det er spesielt strenge regler under OL. Vi har noen sponsorer som vi er lojal mot og som utøverne skal stille opp for. De kan bruke våre utøvere utenfor OL-perioden. Nå er det noen aktører som har tatt seg noen friheter uten å ha klarert det med oss, og uten at utøverne ønsker å stille opp for dem. Det er ikke bra.

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no

Skiforbundet har informert alle sine sponsorer om reglementet de har fått av Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen, men de har ikke like god kontroll over alle.

– Utøverne har jo også sine egne sponsorer, så det er ganske mange som har mulighet til å bruke utøverne i ulike sammenhenger. Full kontroll får vi aldri, sier Olderskog.

Saken har fått stor medieoppmerksomhet etter Heibergs utspill og nå burde de fleste ha blitt obs på reglementet. Olderskog vil ikke være nådig dersom flere tar seg friheter nå.

– Dersom noen tar seg til rette nå... uff... Da eksploderer jeg!