HER OPPDAGER GULLVINNEREN FAMILIEN:

– Han er min inspirasjon hver eneste dag

Gullvinneren løp rett bort til sin cerebral parese-rammede storebror. Se den rørende videoen.

Kanadiske Alex Bilodeau gjorde som på hjemmebane i Vancouver, og sikret seg dermed sitt andre OL-gull på rad i kulekjøring, foran landsmannen Mikael Kingsbury og russiske Alexandr Smysjljaev.

Etter den obligatoriske blomsterseremonien så Bilodeau plutselig familien sin, og reaksjonen var fantastisk. Gullvinneren la på sprang og nådde først bort til kjæresten, som fikk seierskysset. 

– Min inspirasjon

Så var det duket for et magisk OL-øyeblikk da han feiret med sin storebror Frederic, som har cerebral parese. Bilodeau løftet han over gjerdet og brødrene jublet ellevilt sammen.

Se de rørende gledesscenene over!

– Det var utrolig. Min bror er min inspirasjon i hverdag, sier Bilodeau til AFP.

– Det er som jeg alltid sier: om han hadde det livet jeg har levd, så ville han ha vært olympisk mester tre ganger, fortsetter Bilodeau. 

RØRENDE: Alex Bilodeau feirer gullet med storebror Frederic. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
RØRENDE: Alex Bilodeau feirer gullet med storebror Frederic. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

OL-oppladning på Voss

26-åringen skal fullføre denne sesongen, så legger han opp som kulekjører. Han spår at sølvvinner Kingsbury blir hans etterfølger.

– Det er en fantastisk følelse, men jeg må først takke alle mine kolleger. Jeg var den tredje som kjørte, det var to andre kanadiere etter meg. Hver dag presser de meg på trening, og det er derfor jeg kjørte på mitt beste i dag. Det er derfor jeg er så god som aldri har vært før, og han som kom på andreplass kommer til å vinne alt etter jeg har gitt meg, sier gullvinneren.

En del av suksessoppskriften var et opphold i Norge. Bilodeaus olympiske pre-camp ble lagt til Voss. Der la han siste finpuss før han sikret seg sitt andre OL-gull på rad. 

Bilodeau tvitret flere bilder fra Voss før OL: