Torild kan ha møtt drapssiktede: – Reagerte på kroppsspråket

– Det var noe med kroppsspråket hans som gjorde meg ubekvem, sier Torild Løvold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Asle Bentzen og Asbjørn Øyhovden

Sent i ettermiddag siktet politiet en 23 år gammel mann for å ha drept Anja Weløy Aarseth (21). Mannen ble siktet etter at politet fikk bekreftet DNA-funn.

Flere vitner har sett mannen på vei opp mot turområdet Aksla. Mannen er også siktet for ransforsøket mot Pluto kiosk samme dag som Anja forsvant.

Ble urolig

Torild Løvold forteller at mannen hun møtte drapsdagen, da hun og flere andre var på tur på Aksla, gjorde henne urolig.

Han passer beskrivelsen av mannen som onsdag ettermiddag ble siktet for drap og ransforsøk.

– Da vi gikk ned fra fjellet så vi en mann som vi alle la merke til. Han hadde hettegenser, med hetten trukket over hodet. Under hetten hadde han et pannebånd, som så ut som det ikke passet sammen med resten av antrekket. Vi kunne se ansiktet hans, men ikke resten av hodet, sier Løvold.

Hun og flere andre i turfølget reagerte på kroppsspråket til den unge mannen.

– Noe som ikke stemte

– Måten han var på gjorde meg urolig. Det var noe med kroppsspråket som sa at her er det noe som ikke stemmer. Han gikk med armene rett ned langs siden. Han gikk rett fremover og så på oss med et tomt blikk, sier Løvold.

– Vi var 12 personer i turfølget vårt. Hvis jeg var alene ville jeg tatt en annen vei, og jeg hadde sannsynligvis sett meg over skulderen, sier hun.

TV 2 snakket også med eieren av kiosken som ble forsøkt ranet. 23-åringen er siktet for ransforsøk, i tillegg til drapet på Anja Weløy Aarseth.

Kioskeier Magne Finsæther sier at han fulgte ransmannen med øynene etter ransforsøket: