Lars Haugen i samtale med keepertrener Per Erik Alcén på Norges trening i Sotsji søndag.  (AP Photo/Mark Humphrey)
Lars Haugen i samtale med keepertrener Per Erik Alcén på Norges trening i Sotsji søndag.  (AP Photo/Mark Humphrey)

– Det er bare suspen de ikke sjekker

Utstyrstrøbbel for hockeykeeper Lars Haugen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Før hvert mesterskap må absolutt alt utstyret ishockeyspillerne skal bruke gjennom nitidige tester i regi av det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF).

Ingenting skal være for stort, for smått, for dypt eller for bredt - og målebånd tas i bruk for å sikre at alt utstyret er i henhold til regelverket.

– Bare suspen slipper unna

Verst er inspeksjonen for keeperne, fordi de har det desidert mest omfattende utstyret.

Lars Haugen er Norges førstekeeper, og når Dinamo Minsk-proffen kommer vaggende i mixed zone etter trening med laget, er det lett å skjønne at kontrollen tar tid.

– Det er alt fra bredde på benskinna, til hvor dyp snaphansken er, størrelsen på skulderbeskyttelsen og buksene mine. Suspen er omtrent det eneste de ikke sjekker, for det blir for privat, sier Haugen til TV 2.

 For der er det standardstørrelse?

– Nja, noen har det også, ler Haugen.

Slapp ikke unna

Nær sagt som vanlig gikk ikke utstyret til Haugen gjennom første kontroll hos IIHF.

– Nei, det gjør det aldri. Det er litt dårlig fra leverandøren sin side, det er alltid et eller annet som ikke stemmer, men det var bare småtteri så det bekymrer meg ikke veldig, sier Haugen, mens han peker og gestikulerer på utstyret sitt.

 Men her må noen fram med sysakene?

– Bjørn (Mathisrud, red.anm), materialforvalteren, får en lang dag, så jeg får komme med kaffen til han og smiske litt så han får alt i orden, smiler Oslo-gutten.

Også den spesiallagde hjelmen til Haugen måtte gjennom flere runder med redekorering før den ble godkjent. IOC har strenge regler for motiver og navnetrykk på hjelmene, og Norges førstekeeper måtte vrake sine opprinnelige ideer til en hyllesst av Bjørn Dæhlie og flere andre, gamle norske vinterolympiere.