TAPTE: Vegard Høidalen fikk ikke medhold i tingretten.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX  .
TAPTE: Vegard Høidalen fikk ikke medhold i tingretten. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .

Høidalen tapte mot Antidoping Norge i retten

Oslo (NTB): Den tidligere sandvolleyballspilleren Vegard Høidalen fikk ikke medhold av Oslo tingrett for sitt millionerstatningskrav mot Antidoping Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Høidalen ønsket 3,6 millioner kroner i erstatning etter å ha blitt utestengt for tre brudd på meldeplikten i perioden 2006 til 2008. Han ble i 2009 frikjent av appellutvalget i Norges Idrettsforbund.

Den tidligere sandvolleyballspilleren begrunnet søksmålet med tapte inntekter i månedene han var utestengt. Men Oslo tingrett frikjente Antidoping Norge.

– Antidoping Norge vant saken fullt ut, men hver av partene må dekke sine egne sakskostnader. Dette er en tvist som har gått over tid, og vi er fornøyd med utfallet, sa prosessfullmektig for forbundet, Mikal Brøndmo, til DN.

Ifølge Dagbladet mente ADN at erstatningskravet var reist mot feil saksøkt siden suspensjonen og utestengelsen ble fattet av domsutvalget i idrettsforbundet.

Gunnar Martin Kjenner er Høidalens advokat. Han bekrefter at Høidalen tapte saken, men ønsket ikke å kommentere rettsavgjørelsen ytterligere. (©NTB)