Shaun White slakter OL-halfpipen

Snowboard-stjernen trakk seg fra slopestylekonkurransen, heller ikke fornøyd med halfpipen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i OL trakk Shaun White seg fra slopestyle-konkurransen, av frykt for skader i løypa han karakteriserte som «skummel».

Grunnen var at han ville satse på halfpipe, men heller ikke den lever opp til den 27 år gamle amerikanerens standard.

Gjorde endringer - men ikke perfekt

Etter en times trening både lørdag og søndag sier mannen som har vunnet to OL-gull på rad i øvelsen at løypen ikke er veldig bra.

– Den første dagen var løypa litt for bratt, så alle gjorde høye hopp og så landet de ganske flatt. I dag gjorde de veggene bedre så alle lander rett, men i den flate bunnen, der de kuttet denne, er det en hump. Så alle kjører avgårde og så treffer de humpen. Det er ikke veldig bra, sa White etter søndagens trening ifølge USA Today.

Mandag kjører snowboarderne et siste treningsrun i halfpipen. Til den tid skal arrangørene ha tilpasset løypa før konkurransen som går tirsdag.

VANT: Shaun White etter å ha vunnet halfpipe-konkurransen under OL i Vancouver. FOTO: AP Photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick
VANT: Shaun White etter å ha vunnet halfpipe-konkurransen under OL i Vancouver. FOTO: AP Photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick

Den regjerende mesteren er optimistisk for at halvrørets tilstand vil være bedre til konkurransen starter.

– Jeg er sikker på at det vil det være. Jeg har troen, sa White.

Ifølge avisen var ikke White den eneste som hadde problemer med løypa. Flere løpere falt, uten at det skal ha oppstått noen skader.

Bedre enn i fjor

Det kunne imidlertid vært verre. Ifølge Whites landsvenninne Kelly Clark var halfpipen langt verre i fjor.

– Det er utfordrende. Men jeg vet at jeg ikke kan kontrolle pipens tilstand. Det har potensialet til å være variabelt, og jeg skal gjøre det meste av denne muligheten, ser Clark.

Etter at White trakk seg fra slopestyle-konkurransen ble han anklaget for å være feig og redd av konkurrenter.

Max Parrot og Sebastian Toutant måtte beklage at de fornærmet snowboardstjernen via Twitter etter sterke reaksjoner fra publikum.