Mandag gjenforenes bestekompisene

– Mats er med på julebordene på Skype med dressen på, sier Alexander Bonsaksen. Mandag morgen lander Zucca og NHL-stjernene i OL-byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

De har spilt på samme lag siden de var småunger i Vålerenga, mødrene er gode venninner gjennom ishockeyen og kommer til Sotsji for å se sønnene sammen, og de har fulgt hverandres karrierer tett gjennom hele oppveksten.

Mandag kommer den ene til Sotsji som beste poengplukker i verdens mest glamorøse ishockeyklubb, mens den andre allerede er på plass i OL-byen.

«Blueberries»

Oslo-guttene Mats Zuccarello Aasen og Alexander Bonsaksen er nære kompiser og snakker mye sammen, men se hverandre gjør ikke de to jevngamle 26-åringene så ofte.

– Det blir kult å få sett han igjen, vi har ikke møttes siden i fjor sommer, sier Bonsaksen til TV 2.

– Vi spilte på lag sammen i Vålerenga til vi var 14-15 år, så begynte han på NTG i Asker og jeg på Wang i Oslo. Da spilte vi mot hverandre noen år, før vi fant hverandre igjen i Modo fram til 2010 da han dro til NHL første gang, forklarer «Bonsa».

Den legendariske 87-gjengen til Vålerenga het «Blueberries» og dominerte sin årsklasse i både hockey og fotball (de tapte blant annet Norway Cup-finalen ett år), og har fostret, foruten Zucca og Bonsaksen,  Lars Haugen og Robin Dahlstrøm (riktignok 88-modell) i OL-troppen. I tillegg har en drøss andre fra lag i Get-ligaen

Mandag ettermiddag lokal tid lander New York Rangers' poengkonge sammen med en drøss NHL-stjerner i Sotsji, deriblant lagkompisene Rick Nash og Carl Hagelin. Da slutter han seg til den norske landslagstroppen til et mesterskap for første gang siden Vancouver-OL i 2010.

– Han har jo tatt ytterligere steg siden den gang, så det blir kult. Han er jo samme typen, men vi får se hvordan han er på isen.

Bonsaksen håper Zucca kan gjenskape magien fra superrekka i Vancouver, der Patrick Thoresen og Tore Vikingstad dro inn store deler av den norske poengfangsten sammen med Rangers-profilen.

Alt om OL: Program/resultater Medaljer | Øvelser | Utøvere | Historien

Gått gradene sammen

– Han hever laget mye med spisskompetanse ikke mange har, overtallsspillet får en ny dimensjon og den offensive kraften hans er veldig bra for oss, konstaterer Vålerenga-spilleren.

Trolig er det Düsseldorf-senteren Ken André Olimb som tar legenden Vikingstads plass i førsterekka, skal en dømme etter signalene fra landslagssjef Roy Johansen og det vi har sett av de norske treningene så langt.

Deltar på julebord på Skype

Den gamle kompisgjengen fra Oslo indre øst er fortsatt omgangsvenner og arrangerer julebord hvert år, som Zucca har hatt trøbbel med å delta på når han spiller i utlandetDet løser seg uten problemer, skal vi tro Bonsaksen.

– Når han er bortreist så har han vært med på julebordene på Skype. Da tar han på seg dressen og er med mens vi andre sitter rundt bordet og spiser - det er kult det.

– Lager han seg eget pinnekjøtt da?

 

– Nei, det gjør han ikke, ler Bonsaksen.

 

Registrer deg nå: Se hele OL gratis på tv2.no