Nå gjør svenskene narr av Northug

– Har du sett denne mannen?

Petter Northug jr har kanskje vært den største bidragsyteren til at rivaliseringen mellom Norge og Sverige i langrennsporet er så stor som den er.

– Gjør narr av Northug
Northug stoppet for eksempel opp foran målstreken og ventet på Marcus Hellner under VM i Oslo. Han har også passert målstreken med et svensk flagg og i tillegg stadig kommet med stikk til de svenske utøverne.

Så når Northug søndag ble parkert i den siste bakken før stadion i Sotsji, og svenskene i tillegg kunne juble for sølv til Hellner, så gikk det ikke lang tid før svenske medier benyttet muligheten til å revansjere seg på nordmannen.

Svenske Expressen har laget en bildeserie av Northugs målgang, hvor de gir leserne muligheten til å hjelpe nordmannen over målstreken ved å trykke seg fra bilde til bilde. Og når leseren har klart å klikke nordmannen over målstreken så kommer det opp en sluttplakat med beskjeden: «Nei, du var for treg. Ingenting kan få fart på Northug».

BLIR GJORT NARR AV: Petter Northug. Foto Skjermdump, Expressen.se
BLIR GJORT NARR AV: Petter Northug. Foto Skjermdump, Expressen.se

I deres OL-studio sender de også ut en etterlysning av nordmannen, som de lurer på om kom i mål i det hele tatt. 

– Vi lurer på om noen har sett Petter Northug, spør de i studio som de for anledningen har tapetsert med plakater som etterlyser nordmannen.

Ikke bekymret
Men skal vi tro Northug selv så er han ikke bekymret etter at han stivnet på lørdagens 30 kilometer. Hetsen fra svenskene legger nok heller ingen demper på Mosvik-ekspressens ønske om å hente hjem en gullmedalje og to.

– Nå begynner det å bli veldig bra. Følelsesmessig var det det beste så langt i år. Det får jeg ta med meg videre. Siste giret håper vi kommer på sprinten, sa Northug til TV 2 etter løpet.