Nedtur for skiskytter-jentene

Anastasija Kuzmina gjentok bragden fra Vancouver og vant gull på OL-sprinten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji/Bergen (TV 2) Tora Berger jaktet sitt andre OL-gull i karrieren under sprinten i Sotsji søndag ettermiddag.

– En seig start
Men én bom på liggende ødela løpet for Lesja-jenta, som til tross for feilfri skyting på stående, ikke klarte å matche tiden til de beste konkurrentene. Hun ble til slutt beste norske på en tiende plass.

– Det ble en bom for mye. Jeg synes utviklingen var bra. Jeg var litt seig da jeg startet, så det var tungt å komme i gang. Men det gikk lettere og lettere, så det er jo positivt, sier Berger til TV 2.

Hun har likevel ikke gitt opp tirsdagens jaktstart.

– Det er fullt mulig å gjøre det bra på jaktstarten. Et halvminutt er ingenting. Det er bare en bom. Det er fullt mulig, og et greitt utgangspunkt, sier hun.

Favorittene sviktet
Også forhåndsfavoritter som Darja Domratsjeva og Gabriela Soukalova feilet på standplass. Dermed lå veien åpen for gullvinneren på sprint fra Vancouver-OL, Anastasija Kuzmina. 

Den slovakiske jenta skjøt feilfritt og gikk i mål til en overlegen tid som ingen av konkurrentene bak klarte å matche. Dermed kunne hun juble for sitt andre OL-gull i karrieren.

Olga Vilukhina sørget for hjemmejubel da hun gikk inn til sølv, mens ukrainske Vita Semerenko tok tredjeplassen.

Flatland skjøt seg bort
Ann Kristin Aafedt Flatland så lenge ut til å kunne hevde seg helt i toppen. Men den norske jenta bommet på det siste skuddet og måtte dermed legge ut på en strafferunde som ødela det siste håpet om norsk medalje.

Tiril Kampenhaug Eckhoff ble nummer 18, mens Synnøve Solemdal endte helt nede på en 35.plass.