Smerter hindrer Buaas fra å kjøre slopestyle-semi

Norge må sette sin lit til Silje Norendal.

Se kvinnenes semifinale i slopstyle i livesenteret fra kl. 07.30!

Sotsji/Bergen (TV 2): Kjersti Buaas melder forfall til søndagens slopestylesemifinale i Sotsji-OL. 32-åringen falt stygt på torsdagens kvalifisering og ble fraktet til sykehus for undersøkelser. 

Kun en muskelbrist var resultatet etter det harde fallet, men smertene har ikke avtatt nok til at hun kjører søndagens semifinale.

– Vi så du har med deg et hvitt håndkle. Kaster du bokstavelig talt inn hånedkleet?

– Ja, jeg tenkte at hvis jeg ikke skal kjøre så kan jeg i alle fall ha det litt artig. Så jeg tok med meg en håndklee, og kasta det inn i løypa som en liten seremoni som bare beviste til meg selv at det er viktigere å ta vare på kroppen enn andre ting. Det er rett og slett det viktigste, sier hun til TV 2. 

– Det er rett og slett for store smerter i magen fortsatt?

– Det er faktisk i ryggen det er vondt. Magen går greit bra. Der har jeg fått en liten blødning, men det hadde jeg klart å kjøre med. Men i ryggen har jeg sånn «hekseskudd-vondt», sånn skikkelig knivstikking som kommer hver gang jeg snur meg til den ene sida eller bøyer meg frem og tilbake. Så når jeg har vanskelig for å gå tro jeg at det kanskje er dumt å sette utfor her. 

– Er det surt?

– Ja, det er selvfølgelig det hvis jeg tenker på det på den måten. Samtidig så er det jo en fin måte å bare prøve å se alt med et posistivt syn, og det meste skjer jo for en grunn. Nå har det her skjedd, og jeg har fått ganske mange smeller i den løypa her. Det er jo kanskje et tegn på at jeg ikke skal kjøre her, så da får jeg bare høre på det. 

– Men du har jo heldigvis en OL-medalje fra før. Du har en bronse i halfpipe, og nå får vi håpe at du skal heie litt på Silje. Tror du hun ble inspirert av sølvet til Ståle Sandbech i går?

Ja, jeg tror Silje er gira på å kjøre snowboard, og jeg tror hun har veldig lyst til å gjøre det bra. Samtidig har hun fokus på kjøringen, og jeg skal heie med alt jeg har!