Premier League

Anderton: – Sherwood har gitt Tottenham et løft

Den tidligere Spurs-stjernen er ikke i tvil, sparkingen av Andre Villas-Boas var helt nødvendig. 

Se Tottenham-Everton søndag fra klokken 1430 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Når Tottenham og Everton barker sammen på White Hart Lane søndag ettermiddag er det tre særdeles viktige poeng som står på spill. 

Etter Liverpools maktdemonstrasjon mot Arsenal lørdag, er det viktig for begge de involverte lagene å ikke tape mer terreng med tanke på den viktige fjerdeplassen. 

Tidligere Tottenham-profil Darren Anderton spår en tett og jevn batalje i nord-London. 

– Jeg tror det blir en veldig jevn kamp som gjerne avgjøres ved en god prestasjon eller en tabbe, sier mannen med 299 ligakamper i Spurs-drakten. 

– Samtidig tror jeg Tottenham har gode muligheter til å ta tre poeng hvis de presterer opp mot sitt beste, men Everton har levert en del solide bortekamper, som mot Arsenal,  minner han om. 

Da lagene møttes på Goodison tidligere denne sesongen endte det med 0-0 og poengdeling. Kampens huskes kanskje første og fremst for Tottenham-keeper Hugo Lloris som fikk et kne i hodet, men valgte å fortsette

Imponert over Everton
Anderton mener Merseyside-laget har vært en av de positive overraskelsene i årets Premier League. 

– Everton har virkelig imponert meg i år. De har en flott manager i Roberto Martinez og mange spennende spillere, som Barkley og Mirallas, sier Anderton. 

Rett å spare AVB
Anderton følger Tottenham tettere enn de fleste. Han mener sparkingen av André Villas-Boas i desember var en korrekt avgjørelse. 

I følge den tidligere engelske landslagsspilleren har hele stemningen rundt laget hevet seg etter at portugiseren forsvant fra White Hart Lane. 

– Ja, jeg synes det. Tottenham spilte grei fotball innledningsvis, men ikke mer enn det. Vi vant en del kamper, men jeg synes ikke laget leverte imponerende spill. I tillegg gikk vi på noen stygge smeller mot de andre topplagene, sier han.   

– Spesielt synes jeg de nye og dyre spillerne slet med å finne seg til rette. En spiller som Soldado scoret litt mål, men det var som regel fra straffemerket, sier den tidligere midtbaneeleganten. 

Skryter av Sherwood
Etter at Tim Sherwoods overtok managerstolen synes Anderton laget har fremstått betraktelig bedre. 

– For meg har Sherwood løftet gruppen etter at han kom inn. Nå synes jeg laget spiller en mer positiv fotball. I tillegg har han fått i gang spillere som for eksempel Adebayor, og det er et pluss, mener 41-åringen.