Bastiansen kalles bare for «mirakelmannen»

Ryggopererte Anders Bastiansen trener med resten av ishockeylaget, men blir spart for de tøffeste duellene av lagkompisene. Deltakelse mot Canada torsdag er fortsatt usikkert.

Anders Bastiansen trente lørdag med resten av troppen, minus Mats Zuccarello Aasen som etter planen lander fra USA mandag, på ishockeylagets første økt i OL-byen.

33-åringen ble operert for ryggprolaps torsdag for drøyt to uker siden, men har kommet seg bemerkelsesverdig fort og deltok i spillsekvensen i den halvannen time lange økta.

– Mirakelmannen
– Mirakelmannen blir han jo kalt nå, han er tilbake på rekordtid. Imponerende å komme så kjapt tilbake etter en prolaps, sier Vålerengas Alexander Bonsaksen.

Hovedpersonen selv er nøktern optimist om OL-deltakelse.

– Mirakelmann og mirakelmann, men det har vært veldig bra. Jeg var utpå der i dag og det føles ganske bra. De andre har ikke takla meg så hardt enda, så det er det som står igjen; hvordan jeg tåler det. Jeg skal nok ha noen dager til der de er litt forsiktige med meg, forteller Bastiansen til TV 2 under ishockeylandslagets første pressetreff i Olympic Village.

Vet enda ikke om Canada-spill
Sola steker og det er god stemning i troppen, som kun mangler Marius Holtet som måtte melde forfall grunnet hodesmerter.

-  Hvor stor sannsynlighet er det for deltakelse mot Canada?

- Det syns jeg er veldig vanskelig, for jeg har aldri hatt noe sånt i ryggen før og vet ikke helt hva det går ut på. Det er klart når du får deg en kjempesmell så må du prøve deg litt fram, svarer Bastiansen.

Landslagslege Ole Fosse vil heller ikke konkludere med om senteren, som trolig skal spille i rekke med Frölunda-duoen Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen, blir klar til dyst mot de regjerende olympiske mesterne.

– Han har jo vært en utfordring. Han er til vurdering dag til dag og vi har ikke helt klart for oss når han skal spille, men Anders er i veldig fin bedring. Det ser lyst ut, sier Fosse.

Venter på klarsignal
Roy Johansen har ikke mistet nattesøvnen av skaden til Bastiansen, men forhaster seg ikke med å bruke det som trolig var Norges beste spiller i VM i fjor.

 – Det er ingen grunn til å kaste seg ut i det, vi bruker ikke Anders før vi har fått klarsignal fra det medisinske apparatet. Men han har ingen smerter og han har vært flink til å trene under skadeperioden. Det tror jeg er viktig for at han har kommet tilbake såpass tidlig, sier Johansen.

Også lagkameratene er imponert over jobben Bastiansen har nedlagt.

– Han er en person som jobber utrolig hardt. Det var en kjedelig skade for han å få, men han har jobba hardt etter operasjonen og har bevist før og etter skaden at han er i god form, så det er gode sjanser for Basse, sier kaptein og lagkamerat i Färjestad, Ole-Kristian Tollefsen.

Lars Haugen i tøff trening
Også førstekeeper Lars Haugen har det vært knyttet usikkerhet til, grunnet en strekkskade i det venstre beinet han pådro seg før jul.

Dinamo Minsk-proffen har ikke spilt kamp siden 8. desember, men mener bestemt at han skal være i kampform torsdag.

– Det føles bra! Deilig å være her i Sotsji og vi gleder oss veldig. Jeg er ikke bekymret. Vi får gjort mye mentalt på trening, har fått bra oppbacking på Olympiatoppen, men det er klart det er greit å få nok skudd på seg nå i forkant, sier Haugen til TV 2.

– Det blir nok av skudd mot Canada også, tror jeg! Men jeg føler meg veldig bra, understreker han.