Tapte OL-veddemål - må sykle Trondheim - Oslo

Ståle Sandbechs OL-sølv får konsekvenser for landslagssjefen.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Sotsji (TV 2): – Jeg må innrømme at jeg lovet Ståle at hvis han fikk medalje skulle jeg sykle Trondheim - Oslo - alene, men det håper vi at han har glemt, ler landslagssjef Thomas Harstad. 

Men trener Per Iver Grimsrud sørger for å minne den ferske sølvvinneren på veddemålet når han kommer ut fra dopingkontroll. 

– Ståle, husker du veddemålet dere to hadde?, spør Grimsrud og peker på Harstad.

– Hvis jeg palla i OL må han sykle Trondheim - Oslo alene! Jeg hadde glemt det helt jeg. Konsentrerte meg bare om at jeg måtte prøve å tisse, ler Sandbech

– Det kom en liten tåre

Men utenom veddemålet er det ingen tvil om det var tre svært rørte trenere som så Sandbech ta sølv tidligere i dag. 

– Jeg har ikke helt skjønt det egentlig. Det har vært en lang reise, og det har skjedd så mye over så lang tid for å bygge opp til den dagen her. Ståle har jobba så hardt, og det var sterkt. Jeg skal innrømme det. Det kom en liten tåre, sier Harstad. 

– Jeg er utrolig stolt. Vi har jo vært med Ståle de siste fire årene, og sett han jobbe hver eneste dag. Han ville det her utrolig hardt, og i dag så satt det. Utrolig gøy, rett og slett. 

Alt om OL: Resultater TV-guide

Turte ikke se på 

Men den eneste som turte å se 20-åringen kjøre var Grimsrud. 

– Jeg er så lett, og glad. Å se han lande sisterunet sitt helt perfekt, da kasta jeg stolen på toppen der. De to greide ikke å se på, og jeg måtte sitte foran skjermen og se om det gikk bra eller ikke, ler han og peker på Harstad og Sondre Hylland. 

– Jeg høret bare et rop fra Per: «uæææææ»! Ok, da kan vi gå og se på, skyter Hylland inn. 

MÅ SETTE SEG PÅ SYKKELEN: Landslagssjef Thomas Harstad (til venstre) angrer nok kanskje på at han veddet med OL-sølvvinner Ståle Sandbech. Foto: Montasje/Scanpix
MÅ SETTE SEG PÅ SYKKELEN: Landslagssjef Thomas Harstad (til venstre) angrer nok kanskje på at han veddet med OL-sølvvinner Ståle Sandbech. Foto: Montasje/Scanpix

– Det var hundre kilo på ryggen som bare datt av. Vi har hatt litt press på oss på dette mesterskapet, så å klare å levere er sykt deilig. Vi er jo sammen med de gutta her hver dag, og du ser hvor mye de jobber og alt de legger i det. Så at de får betalt for det er digg å se, avslutter Grimsrud med løfte om at sølvmedaljen skal feires.