Her er OLs første antihomo-protest

Stine Brun Kjeldaas' kone viste frem regnbuefargene under slopestyle-kvaliken.

 TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Russlands mye omstridte anti-homolover har fått mye oppmerksomhet i forkant av OL i Sotsji.

Fredag valgte en av de mest profilerte homofile utøverne å markere sin motstand. Den nederlandske snowboarderen Cheryl Maas viste nemlig frem en regnbue på hansken sin etter hun var ferdig med sitt run i slopestyle-kvaliken. Regnbuen er et internasjonale symbol for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Se markeringen i videoen øverst!

Skremt av russiske reaksjoner

Maas er gift med tidligere snowboarder Stine Brun Kjeldaas, som tok OL-sølv i halfpipe i 1998. Paret har en datter sammen.

REGNBUEPROTEST: Sheryl Maas viste frem hanskene. Foto: TV 2
REGNBUEPROTEST: Sheryl Maas viste frem hanskene. Foto: TV 2

Maas kvalifiserte seg for øvrig ikke direkte til slopestyle-finalen, men må gjennom lørdagens semifinale for å kunne være med videre.

Den australske snowboarderen Belle Brockhoff innrømmet før OL at hun vurderte en form for protest under lekene. Men den lesbiske ungjenta innrømmet til reportere i Sotsji at hun ble skremt av tanken på russiske reaksjoner.

– Det er skremmende når man tenker på eventuelle arrestasjoner og deportering, eller bli fjernet fra konkurranser, sa hun.

Les også: Belle (21) tror Putin allerede vet hvem hun er før Sotsji-OL

Alt om OL: Resultater TV-guide

Oppfordret utøverne til protest

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty oppfordret utøverne til å markere sin motstand mot diskrimineringen, men møtte skepsis fra deler av den norske OL-troppen.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har på sin side gått ut og advart utøverne om å gjøre markeringer. Dette vil bryte med OL-reglene, ettersom lekene skal foregå uten noen form for politiske eller religiøse ytringer på arenaene.