Dette var nok ikke med i Putins planer

Bare ti minutter ut i åpningsseremonien kom tabben Vladimir Putin nok hadde klart seg uten.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Ti minutter ut i den mektige åpningsseremonien skjedde det som for publikum så ut som en enorm tabbe fra OL-arrangørene.

Se video øverst i artikkelen

Fra ærestribunen kunne nemlig president Putin se at at den ene ringen ikke åpnet seg da OL-ringene ble løftet opp over stadion.

– De får det til å snø innendørs, men de klarer ikke å åpne den femte OL-ringen, sa kommentator Jørn Sundby etter tabben.

Aksel ledet an
Resten av seremoninen gikk langt bedre. I alfabetisk rekkefølge gikk landene hver sin runde på stadion. Det norske flagget ble båret av Aksel Lund Svindal som stolt ledet den norske troppen rundt på OL-stadion i Sotsji.

– Det er moro at det for første gang er en alpinist som bærer flagget på åpningsseremonien. Det er en hyllest til norsk mannlig alpinsport. De har herjet i toppen i 25 år. Ole Kristian Furuseth startet det på slutten av 80-tallet. Deretter har det vært medalje på medalje, sa kommentator Johan Kaggestad under den norske inngangen.

FALT: Denne østerrikske utøveren vil nok ikke glemme åpningsseremonien i Sotsji med det første. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
FALT: Denne østerrikske utøveren vil nok ikke glemme åpningsseremonien i Sotsji med det første. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Uheldig
Rundturen på stadion gikk derimot ikke like problemfritt for alle. Et uheldig medlem i Østerrikes tropp vil nok aldri glemme åpningssermonien av helt andre årsaker enn de andre som gikk runden. 

Vedkommende gikk nemlig rett på trynet like foran resten av troppen. Utøveren kom seg likevel raskt på beina og fortsatte runden sammen med de andre østerrikske utøverne.

Storslått underholdning
Etter at alle landene var presentert var det duket for underholdning. Og russerne hadde ikke spart på noe og benyttet muligheten til å vise seg frem fra sin aller beste side.

Underholdningsnummer bygget på russisk kultur og historie ble vist frem i tur og orden til publikums store begeistrelse.

Gamle helter tente ilden
Etter at president Putin hadde erklært lekene for åpnet var det duket for å tenne OL-ilden. Det ærefulle oppdraget ble delt mellom den gamle hockeykeeperen Vladislav Tretjak og kunstløplegenden Irina Rodnina.

Sammen tente de ilden som skal lyse over Sotsji de 16 neste dagene.