GLEDER SEG TIL OL:  Patrick Thoresen og lagkameratene på ishockeylandslaget ankom fredag forrige uke OL-byen Sotsji.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GLEDER SEG TIL OL:  Patrick Thoresen og lagkameratene på ishockeylandslaget ankom fredag forrige uke OL-byen Sotsji. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

- Lettere å ødelegge enn å skape noe under kampene

Trives som «underdogs» i OL-turneringen i ishockey. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adler (TV 2 Sporten): Under Vancouver-OL for fire år siden tok Norges ishockeylandslag en overraskende 10. plass sammenlagt – den beste plasseringen siden 1992.

Allerede fredag forrige uke ankom ishockeylandslaget Sotsji, men er klar over det blir vanskelig å kopiere prestasjonen fra fire år siden. 

- Lettere å ødelegge enn å skape
Norge spiller åpningskamp mot gullfavoritt Canada torsdag, og skal også møte Finland og Østerrike i puljespillet. 

- Det blir en utrolig tøff kamp mot Canada, men vi trives som «underdogs». På en god dag kan vi slå dem , sier KHL-proffen Patrick Thoresen til TV 2 Sporten like etter å ha passert passkontrollen på flyplassen i Adler like utenfor Sotsji.

- Vi har jo vist de siste 4-5 årene at vi kan slå de beste nasjonene. Det er lettere å ødelegge kamper enn å skape noe. Så får vi se hvordan vi håndtere det denne gang, fortsetter han.

- Russland er annerledes
Thoresen spiller for KHL-klubben SKA St. Petersburg og har fått med seg kritikken som har kommet mot den russiske arrangøren i forkant av OL.

Halvferdige hotell, dårlig transportforbindelse og frykt for tomme tribuner er noe av det internasjonale medier har omtalt i dagene før OL har startet.

At ikke alt er gått på skinner for arrangøreren overrasker imidlertid ikke Thoresen.

- Russland er helt annerledes enn det som er i Europa. Spillerne må imidlertid bare slippe ned skuldrene og være seg selv, så går dette bra både på og utenfor isen. Jeg kjenner ikke så mange andre utøvere og vet ikke hvordan de har hatt det her. Men jeg hadde regnet med at ting ikke var ferdige her. Sånn er russere, og det er ikke noe som bekymrer meg, forsikrer Thoresen, som har bodd i Russland siden 2009.

GÅR FOR KVARTFINALE:  Landslagssjef Roy Johansen håper på å kunne lede ishockeygutta til kvartfinale i OL-turneringen i ishockey.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GÅR FOR KVARTFINALE:  Landslagssjef Roy Johansen håper på å kunne lede ishockeygutta til kvartfinale i OL-turneringen i ishockey.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

- Troppen ser bra ut
Landslagstrener Roy Johansen er optimist før torsdagens kamp mot Canada, og angrer ikke på at ishockeylandslaget valgte å reise til Russland nesten én uke før åpningskampen.

- Vi gleder oss og er ute i god tid og får muligheten til å trene og snakke sammen hele uken. Vi møttes jo først i torsdagen før avreise, og har en del ting vi må gå gjennom før vi møter Canada, poengterer Norges landslagstrener siden 2001.

Färjestad-spilleren Anders Bastiansen og Patrick Thoresen er blant flere som har slitt med skader under oppkjøpringen til OL.

Men begge ble friskmeldt tidsnok til å rekke ishockeyturneringen i OL.

- Troppen ser veldig bra ut. Vi har med alle, bort sett i fra Marius Holtet. Men noen har ikke spilt en kamp på en stund og det er selvfølgelig et usikkerhetsmoment. Vi føler imidlertid at vi har stablet det beste laget på beina som vi kan, vi er topp motiverte og vi gleder oss, fastslår han.

Satser på kvartfinale
Målet er å sikre Norge en plass i kvartfinalen i OL-turneringen. 

- Alle kampene i gruppespillet blir viktige, og til og med målforskjell blir viktig fra start av. Turneringen i OL kommer til å bli fantastisk. De beste nasjonene i verden med de mest komplette lagene og med både NHL og KHL-stjerner i sine rekker kommer det til å bli en enorm interesse, entusiasme og trøkk rundt kampene, spår han.

- Selv har vi som mål å komme til kvartfinale og vil være veldig fornøyd om vi makter det, konstater landslagssjefen.

Åpningkampen mot Canada har Johansen ikke de største forhåpningene til.

- Der skal det være kattens lek med musen og vi må ha helt fokus om vi skal klare å slå dem. Men om keeperen vår har dagen og vi presterer opp mot vårt beste gjennom hele kampen så er det ikke gitt at vi taper, konstaterer en optimistisk Roy Johansen før han hiver seg på bussen til spillerhotellet.