KLATRENDE TRENERE: Alpintrenere følger utøverne sine under utfortrening i Val d'Isere i 2007. FOTO: AFP PHOTO. OLIVIER MORIN
KLATRENDE TRENERE: Alpintrenere følger utøverne sine under utfortrening i Val d'Isere i 2007. FOTO: AFP PHOTO. OLIVIER MORIN

Vil nekte alpintrenerne å klatre i trær

OL-arrangøren frykter fallulykker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-guide: Slik ser du OL på TV 2

Alpintrenere har for vane å klatre i trær, eller andre høye ting, for å få god utsikt til løypa og god mulighet til å filme utøverne over lengre tid.

Arrangørene av OL i Sotsji har imidlertid ikke sansen for å se trenere i tretoppene.

Advarte trenerne

På et møte torsdag skal trenerne ha blitt fortalt av den lokale løypesjefen å begrense klatringen sin, skriver NBCOlympics.com.

TREKLATRING: Alpintrenere under trening i Beaver Creek i fjor.   Doug Pensinger/Getty Images/AFP
TREKLATRING: Alpintrenere under trening i Beaver Creek i fjor. Doug Pensinger/Getty Images/AFP

– Vi hadde en ulykke for noen uker siden hvor en gren falt ned og nesten drepte en mann. Trær har falt ned over løypen. Så for deres egen sikkerhet, ikke klatre i trærne, sa løypesjefen via en tolk.

Den amerikanske OL-kringkasteren skriver også om at en norsk trener som spurte om man fortsatt kunne klatre i trær på egen risiko, så lenge det var så langt unna selve løypen at det ikke var noen fare for trær i løypen.

Kun på kvinnesiden?

For å gjøre det hele merkeligere virker arrangørene til å gå etter trenerne for kvinneutøverne.

– Det ser ut som om løypesjefen ikke liker å se folk der oppe. På herresiden er det 20 folk oppe i trærne og ingen sier noenting der, sier Alex Hoedlmoser, trener for USAs kvinnelag.

– Det ser ikke ut til å være tema der. Det burde ikke være et tema på vår side heller.

Under OL i Torino ble det ilagt forbud mot å klatre i trærne.

– Det er trenere som gjør jobben sin. Det er ikke bygd noen tårn for trenerne og vi kan ikke være i TV-tårnene. Og vi må se de ulike delene. Man kan ikke være på innsiden av gjerdet for det er for farlig, så vi må gå på utsiden, sier Hoedlmoser.