VIL SKAPE HISTORIE: Ole Gunnar Solskjær er optimist før møtet med Swansea. FOTO: AP Photo Tim Ireland/PA
VIL SKAPE HISTORIE: Ole Gunnar Solskjær er optimist før møtet med Swansea. FOTO: AP Photo Tim Ireland/PA
Premier League

– Vi vil bli husket i mange, mange år om vi vinner

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff kan bli historisk dersom de slår Swansea i begge ligaoppgjørene.

Se Swansea-Cardiff lørdag kl. 18.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

Søndag gjester Cardiff Wales-rival Swansea for første gang siden Ole Gunnar Solskjær tok over managerstolen hos de røde blåfuglene.

Nordmannen har muligheten til å føre de røde til en historisk bragd. Dersom Cardiff vinner vil det være første gang at de nyopprykkede vinner begge seriekampene mot erkerivalene noengang.

Brukt det i møter

Det motsatte oppgjøret på Cardiff City Stadium endte 1-0 til Cardiff som den gang var ledet av eks-manager Malky Mackay.

– Jeg har brukt det for alt det er verdt i alle møte. For guttene er det viktig at de kan skape historie, og de kommer til å bli husket for det i mange, mange år om vinner, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

For fotballfans i Wales er kampen mellom de to lagene alltid spesielt. I år er det første gang at begge lagene er i toppdivisjonen og det knyttes ekstra spenning til kampen.

– Det er ikke tvil om at dette er mer en tre poeng. Det er et lokalderby som alltid er tøft, og jeg har hørt veldig mye om Swansea-Cardiff og rivaleriet her. Jeg har møtt mange fans som har ønsket meg lykke til, forklarer Solskjær.

41-åringen uttalte tidlig at et av sesongmålene er å fullføre sesongen over Swansea på tabellen.

Ikke overrasket over Laudrup-sparken

Swansea har ikke hatt en heldig formutvikling og denne uken fikk Michael Laudrup sparken. Dermed ble Premier League snytt for et dansk-norsk manageroppgjør.

– Vi har en sjanse til å komme over dem. I fotball vet man aldri hva som skjer, og vi skal i alle fall gjøre alt for han skal komme foran dem, sier Solskjær.

– Var du overrasket over at Laudrup fikk sparken?

– I fotball kan man egentlig ikke bli overrasket over noe som helst. Det har vært ganske mye i media om situasjonen i Swansea. Det er synd, jeg hadde lyst til å møte Michael. Søskenbarnet hans René jobber i støtteapparatet mitt, men jeg har aldri truffe ham, men da får vi gjøre det seinere.