– Forferdelig at de brukte så lang tid på å hjelpe Buaas

Hjelpemannskapet lot vente på seg da Kjersti Buaas falt stygt i slopestylekvaliken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Kjersti Buaas fikk de fleste til å gispe av frykt da hun falt stygt under slopestylekvalifiseringen i Sotsji torsdag.

32-åringen landet med ansiktet først og ble liggende. Heldigvis kom hun seg etter hvert opp på beina, men hjelpemannskapet glimret lenge med sitt fravær. Se video øverst i artikkelen.

FIKK HJELP: Til slutt kom hjelpemannskapet frem til Kjesti Buaas.
FIKK HJELP: Til slutt kom hjelpemannskapet frem til Kjesti Buaas.

– Jeg synes det er helt forferdelig at de brukte så lang tid. Det var åpenbart at hun trengte umiddelbar hjelp. Det virket som om det ikke var hjelpemannskap det i det hele tatt, sier TV 2s snowboardekspert Andreas Ygre Wiig.

– De norske trenerne var vel fremme før hjelpemannskapet, legger han til.

Landslagssjefen reagerer

Norges landslagstrener, Thomas Harstad, sier til TV 2 at de reagerte på hvor lang tid det tok før hjelpemannskapet dukket opp.

– Det tok litt for lang tid. Det er utfordrende å komme til i den løypen, også for hjelpemannskapet. Hvis det hadde vært en alvorlig skade, kunne det vært et problem, sier Harstad.

Kjersti Buaas var til legesjekk på sykehuset og fikk konstatert muskelrift i mageregionen. Hun har muligheten til å kvalifisere seg til slopestylefinalen søndag. Da går semifinalen like før finalen. Silje Norendal må også forsøke seg der.

– Vi håper Kjersti får kjørt søndag. Det må vi se nærmere på, sier Harstad.

Viul ha folk flere steder i løypen

Nå mener både Harstad og Andreas Ygre Wiig at det må plasseres ut hjelpemannskap flere steder i løypen. I Buaas' tilfelle måtte de ta seg frem fra bunnen av bakken.

Landslagssjefen vil ta opp temaet på torsdagens lagledermøte.

Arena-ansvarlig Alexei Sorokin sier til TV 2 at det er nok hjelpemannskap i beredskap etter hva reglene krever.

– Det er også plassert ut folk på toppen av løypen, sier han.