AP Photo/Jon Super
AP Photo/Jon Super

Michael Laudrup har bedt om juridisk hjelp

Dansken har kontaktet managerforeningen etter sparkingen i Swansea. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld sprakk nyheten om at Michael Laudrup hadde fått sparken i Swansea.

49-åringen erstattet Brendan Rodgers da han gikk til Liverpool før 2012/2013-sesongen. 

Laudrup ble en umiddelbar hit på Liberty Stadium. Dansken ledet Swansea til en imponerende niendeplass. I tillegg vant waliserne ligacupen i hans debutsesong. 

Men i år har ikke ting gått like greit. 

Rett nok ligger Swansea på tolvteplass i Premier League, er videre i Europa-ligaen og FA-cupen. Men en svak rekke resultater i ligaen ble til slutt Laudrups skjebne.

Før helgens South Wales-derby mot Cardiff ligger svanene kun to poeng over nedrykksstreken. 

I en uttalelse via managerforeningen i England (LMA), bekrefter dansken at det kan bli aktuelt å ta saken videre. Laudrup etterlyser en skikkelig forklaring på hvorfor han ble sparket. 

Her følger et utdrag fra uttalelsen: 

Jeg er dypt skuffet over å ha blitt avsatt som manager for Swansea City. Spesielt med tanke på måten det skjedde på og handlingene som har blitt gjort i ettertid. Klubben har kun informert meg kort i brevform, uten noen forklaring på hvorfor en slik forhastet beslutning var nødvendig. 

Jeg vil selvfølgelig be om juridisk hjelp og LMA har allerede skrevet til klubben hvor det bes om en skikkelig forklaring på hvorfor jeg ble avskjediget. 

Før vi har mottatt noe svar fra Swansea kan jeg ikke si noe mer om saken, men jeg ønsker å bruke anledningen til å takke Swansea-fansen for deres støtte. Det har vært en ære å lede denne fantastiske fotballklubben. 

Jeg forlater klubben med en stolthet over det vi har oppnådd de siste 20 månedene. Jeg mener vi har fortsatt klubbens fremgang på samme måte som mine forgjengere, Roberto Martinez og Brendan Rodgers. 

Klubben har fortalt med at jeg ikke kan besøke treningsbanen for å si farvel til spillerne, så jeg må gjøre det gjennom denne uttalelsen. 

Spillerne har vært fantastiske og deres bidrag under svært profesjonell veiledning av min trenerstab har lagt fundamentet for klubbenes suksess den siste tiden. 

Jeg ønsker klubben alt godt resten av sesongen i Premier League, Europa-ligaen og FA-cupen.