Se den rørende historien om Jonas (12)

Liverpool-supporteren fikk oppfylt sitt største ønske før han døde av kreft julen 2012: Å se Liverpool på Anfield. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jessheim (TV 2): Tolv år gamle Jonas Dønnum Veum fra Jessheim var en lidenskapelig Liverpool-supporter, men måtte gi tapt for kreften like før jul 2012.

Familien glemmer aldri sønnen og broren de mistet, og Liverpool og fotballen opptar fremdeles alle i familien Veum. 

Fikk se Liverpool

Gjennom tett kontakt med Liverpool fikk den syke gutten blant annet besøk av legendene Phil Thompson og Alan Kennedy på Radiumhospitalet. De fikk møte en aktiv og engasjert gutt som inntil det siste nektet å gi opp.

I november 2012, få uker før han døde, fikk Jonas se Liverpool spille 1-1 mot Newcastle på Anfield, sammen med tvillingbroren Emil, pappa og onkel.

Det var en stor opplevelse for den livsglade gutten som var så glad i idrett og fotball.

Startet minnefond

For å hedre hans minne bestemte vennene hans seg for å «døgne» - det var nemlig Jonas så glad i – på ettårsdagen for bortgangen hans. Samtidig samlet de inn over 200 000 kroner til et minnefond, der inntekten skal gå til andre barn som har det vanskelig.

Noen av midlene skal blant annet brukes til treningsapparater som andre kreftsyke barn kan få glede av på Radiumhospitalet. Jonas trivdes nemlig kjempegodt i treningsrommet på sykehuset han tilbragte så altfor mange timer og døgn.

Se den rørende reportasjen om en sterk og beundringsverdig gutt, og hans flotte familie som har hatt glede av fotballen og Liverpool i en tung sorgperiode.