Hegle Svendsens dilemma: – Kinkig og ikke ideelt

Medaljeseremonien skaper hodebry for skiskytteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Lørdag går Emil Helge Svendsen for gull på skiskyttersprinten i Sotsji. Dersom han lykkes med det, må han bruke den påfølgende hviledagen til å reise fem mil ned til Olympiaparken nede i Sotsji by.

Alle medaljeseremoniene skal foregå der, og det betyr minst to og en halv time i reising og venting for norske medaljevinnere med ski på beina. Det er hvis trafikken og logistikken flyter som den skal, trolig vil det ta enda lenger tid å hente en eventuell medalje.

 Det er litt kinkig, for det går jo noen timer på akkurat det. Og det er jaktstart dagen etter, så det er ikke ideelt, sier Emil Hegle Svendsen til TV 2.

Her er TV 2s sendeskjema under OL.

Det kan bli travelt for trønderen som kjemper om medalje i seks øvelser. Med full pott må han bruke nærmere ett døgn på å komme seg til å fra medaljeseremonier. Det kan gå ut over oppladning til kommende renn, og kan være forskjellen på bronse og gull.

 Når det er OL, må man bare finne seg i det programmet som er. Vi lader opp til OL for å tåle disse tingene. Totalbelastningen er stor med tanke på belastning, men det må vi bare tåle, sier Hegle Svendsen.

FINNER SEG I DET: Men Emil Hegle Svendsen synes ikke opplegget er ideelt.
FINNER SEG I DET: Men Emil Hegle Svendsen synes ikke opplegget er ideelt.