VIL BORT: Manchester United-spiss, Robin van Persie, ønsker å forlate klubben i sommer. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS.
VIL BORT: Manchester United-spiss, Robin van Persie, ønsker å forlate klubben i sommer. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS.

– Van Persie vurderer United-fremtiden

– Det er tydelig at han ikke er tilfreds om dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robin van Persie er usikker på om han vil bli værende i Manchester United og kan komme til å forlate klubben i sommer. 

Men det kan bli vanskelig. Nederlenderen, som vil ha to år igjen av kontrakten sin med de røde djevlene i juli, har ingen utkjøpsklausul i kontrakten sin, og United kommer til å avslå alle forsøk på å hente han bort fra klubben, skriver The Guardian.

Ifølge avisen skal tidligere manager Sir Alex Fergusons avgang i fjor sommer ha mye med saken å gjøre ettersom det var managerlegenden som hentet van Persie fra Arsenal i 2012. 

30-åringen er heller ikke fornøyd med hvordan laget presterer.

– Vi er forferdelige, og ligger på en forferdelig plass i ligaen, er ute av cupene, og det ser ut til å bli vanskelig å komme videre fra denne (Mesterligaen) også, sier han i dagens papirutgave av The Sun. 

Manchester United ligger på en sjetteplass i Premier League, 11 poeng bak den viktige fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill, og kan bli ligaens svakeste tittelholder.

Løper i veien

Etter 0-2-tapet for Olympiakos i den første av to kamper i første utslagsrunde i Mesterligaen, hevdet van Persie at lagkameratene løp i veien for han.

– Det var ganske vanskelig, for lagkameratene mine er ofte i rommene jeg ønsker å spille. Derfor måtte jeg endre taktikken min. Dessverre er de ofte i rommene mine, sa han til den nederlandske tv-stasjonen NOS etter kampen.

Gode poeng

TV 2s Premier League-korrespondent, Lars Sivertsen, mener det kan ligge noe i kommentarene til nederlenderen.

– Det er jo eiendommelig at et par dager etter at hans spissmakker Wayne Rooney signerer en vanvittig kontraktsavtale som gjør at han får mye bedre betalt enn van Persie, og så blir van Persie litt muggen og har lyst til å dra sin vei. 

– Men det er tydelig at han ikke er tilfreds om dagen, og dersom Moyes ikke klarer å legge opp spillet etter hans styrker, er det kanskje forståelig at han vurderer å finne seg noe annet.

– Man må også huske at van Persie er 30 år nå, og at han ikke har så mange år igjen på det høyeste nivået. Det er vanskelig å se på Manchester United og se et lag som kommer til å utfordre om Premier League-tittelen neste sesong, og da kan van Persie tenke «Okay, jeg er 30 år, kanskje det finnes noe annet jeg kan gjøre de siste to-tre årene på absolutt toppnivå», sier Sivertsen.

Svakt forhandlingskort

Dersom dette er et forhandlingskort i et forsøk på å enten få bedre betalt eller få forlate Manchester United i sommer, mener The Telegraph at han sitter med svært svakt kort.

De har nemlig studert bevegelsesmønsteret til nederlenderen og hans støttespillere i angrep fra Olympiakos-kampen og funnet at de sjeldent krysser hverandres veier. I tillegg skal Rooney og van Persie kun ha slått fem pasninger mellom seg - tre av dem var på avspark.

Sivertsen tror årsaken til at van Persie går ut med disse tankene er en blanding av at han kan stille spørsmål om Rooney fortjener å tjene så mye mer enn han selv og at ting ikke har fungert på banen.

– Det er umulig å legge skjul på at spillergruppen ikke responderer på metodene til David Moyes, og da har du det klassiske problemet i fotballen: Hva er billigst? Å skifte manager eller skifte spillere? Det er et ganske enkelt regnestykke som bør bekymre Moyes litt, sier han.