Putins elleville gullbonus

Se hvor mange årslønner de russiske gullhåpene får dersom de tar OL-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2): Russland har plukket ut 232 utøvere til vinterlekene på hjemmebane, flest av alle deltakerlandene. Og etter skarve tre gull i Vancouver-OL, vil president Vladimir Putin gjenreise Russland som en idrettsstormakt.

Som gulrot har han lovet en gullbonus på 4 millioner rubler (like under 1 million norske kroner), tilsvarende 11 russiske årslønner. Sølvbonusen er på 2,5 millioner rubler, og bronsebonusen på 1 million rubler.

– Det betyr alt, det betyr hele livet mitt etter dette. Hvis det blir gullmedalje på hjemmebane, har du virkelig gjort det! sier Ivan Skobrev, gullhåp i skøyter, til TV 2 og gliser.

En storslått seremoni ble gjennomført til ære for den russiske OL-troppen onsdag. Først ble deltagerne velsignet av Patriark Kirill, overhodet for 280 millioner russisk-ortodokse kristne. Deretter gikk turen til hjertet av Olympiaparken i Sotsji der landsfaderen selv, Vladimir Putin, sa noen velvalgte ord til nasjonens håp.

– Vi har et ungt lag. Jeg er sikker på at dere kommer til å gjøre alt for å vinne. Det viktigste er likevel at det blir rene, åpne og ærlige kamper, og jeg vet dere er oppmerksomme på det , sa president Vladimir Putin i sin tale til den russiske troppen.

Putin smilte og lo, og hilste på OL-deltakerne uten den sedvanlige jernringen av sikkerhetsvakter.

 Se reportasje i videovinduet øverst!