Kramer: – En farlig påstand av Jarle Pedersen

Men Nederlands skøytestjerne Sven Kramer deler Jarle Pedersens bekymring om doping i idretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji (TV 2 Sporten): Norges landslagstrener Jarle Pedersen uttalte tirsdag til TV 2 Sporten at han frykter enkelte skøytestjerner vil bruke ulovlige midler i jakten på medaljer i Sotsji-OL.

– Jeg er ikke så naiv at jeg tror det er hundre prosent rent når det kommer til skøyter, slo Norges landslagstrener i skøyter fast.

LES OGSÅ: Landslagstreneren tror ikke skøytesporten er ren: – Det ville vært naivt

- En farlig påstand
Nederlands store gullhåp, Sven Kramer, deler Pedersens bekymring.

- Det vil alltid være noen utøvere som vil bruke ulovlige midler. Jeg kan kun snakke for meg selv, og jeg vil være ærlig og være ren. Det er det viktigste for meg. De andre skøyteløperne har ikke jeg kontroll på, det er opp til WADA å ta seg av, sier han.

Kramer, som vant gullet på 5000-meter i Vancouver-OL for fire år siden, mener imidlertid det er farlig av Jarle Pedersen å antyde direkte at enkelte doper.

- Det er en farlig påstand. Jeg vil ikke si det på den måten, og jeg mener det er farlig å si. Men jeg kan ikke si at sporten er 100 prosent ren, mener 28-åringen.

- Har vært mer enn nok i år
- Er dopingtestprogrammet i skøytesporten godt nok?

- Jeg har vært gjennom mange dopingkontroller i år, men som jeg sier så kan jeg bare snakke for meg selv. For min del har det vært mer enn nok i år, sier gullfavoritten på 5000 og- 10000-meteren.