NY JOBB?: Graeme Jones er den heteste kandidaten til å ta over Swansea.
NY JOBB?: Graeme Jones er den heteste kandidaten til å ta over Swansea.

Dette er mannen som er favoritt til å ta over Swansea

Fjerde gang den walisiske klubben prøver å hente han som manager - men klubben har også sett seg ut tre mer kjente kandidater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sent tirsdag kveld kom beskjeden fra Swansea. Michael Laudrup hadde fått sparken etter en lengre rekke med dårlige resultater. 

Ledelsen i den walisiske klubben skal etter det The Telegraph erfarer ha satt øynene på Graeme Jones, assistentmanager i Everton, som førstevalg til å ta over etter dansken. Det er ikke første gang hvittrøyene prøver seg på 43-åringen.  

Prøvd seg fire ganger før
Jones jobbet under Roberto Martinez i Swansea, og har senere fulgt etter spanjolen til både Wigan og Everton.

Swansea skal ha tilbudt Jones jobben etter at Martinez forlot klubben i 2009, og på ny da Paulo Sousa forlot waliserne til fordel for Leicester året etter.

Deretter tok hvittrøyene på ny kontakt med Jones etter at Brendan Rodgers dro til Liverpool, men de endte til slutt opp med Laudrup.

Bergkamp, Bielsa og Hoddle
Jones er dog tilsynelatende ikke den eneste kandidaten til å ta over jobben på Liberty Stadium.

The Daily Mail påstår nemlig at styreformann Huw Jenkins også skal ha sett seg ut tre andre kandidater - og det er ingen hvem som helst:

Dennis Bergkamp, Marcelo Bielsa og Glenn Hoddle skal alle være aktuelle.

Førstnevnte har selvfølgelig en stor stjerne i England etter hans lange og lysende karriere i Arsenal, og har høstet ros for arbeidet han har gjort som trener på aldersbestemt nivå og senest som assistenttrener i Ajax.

Bielsa huskes best for sine trenerverv for Argentina, Chile og Athletic Bilbao, men den eksentriske 58-åringen står for tiden uten arbeidsgiver. 

Det samme gjør den tidligere storspilleren Hoddle. Den tidligere engelske landslagstreneren har ikke vært i jobb siden han forlot managerstolen i Wolverhampton i 2006, og er således også ledig på markedet. 

Alle tre skal etter det Daily Mail erfarer stå for en fotballfilosofi som er forenlig med den Jenkins ønsker å videreføre i klubben. 

Første på 10 år
Laudrup kom til klubben i 2012 og tok laget til 9.plass i sin første sesong. Han tok også laget helt til topps i ligacupen etter å ha slått Bradford 5-0 i finalen på Wembley.

Denne sesongen har det likevel gått tyngre for 49-åringen. Swansea ligger på 12.plass etter 24 serierunder og laget har bare vunnet en av sine ti siste Premier League-kamper.

– Det er første gang på 10 år at vi har skilt lag med en manager på denne måten. Men vi var nødt til å bli kvitt usikkerheten rundt klubben og Michaels fremtid, heter det i pressemeldingen.

– Nå vil vi legge usikkerheten bak oss og gå videre som en samlet klubb på alle fronter. Samtidig vil vi takke Michael for jobben han har gjort for oss de 18 siste månedene, og ønske ham lykke til videre i fremtiden.

Gary Monk vil få hovedtreneransvaret sammen med førstelagstrener Alan Curtis frem til en permanent løsning er funnet. Den løsningen skal ifølge The Telegraph være Graeme Jones.