Russlands OL-favoritt tror Northug får den siste sprintplassen 

– Løypen passer best til Petter, sier Nikita Kriukov. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan du kan få se OL på TV2.no kostnadsfritt. 

Han vant OL-gull på den klassiske sprinten i Vancouver, og er en helt i hjemlandet. Nå venter Nikita Kriukov også barn i april. Selv om sprinten i Sotsji er i fri teknikk håper russeren på gull nok en gang. 

– Alle sier: Nikita du kommer til å vinne, sier Kriukov som fortsatt ikke vet hvilke nordmenn som møter han til duell. 

For hvem som faktisk får gå sprinten er ikke avgjort enda.

Står mellom fem mann

Først ble Finn Hågen Krogh, Eirik Bransdal og Anders Gløersen tatt ut til OL-sprinten, men etter resultatene i NM dukket det opp nye spørsmål for landslagsledelsen. 

– Vi har veldig mange gode kandidater. Jeg tror nok vi nå må riste den kurven på nytt. 

– Så de som har fått klarsignal har det ikke per nu? 

– Nei, ikke nødvendigvis. Vi må gjøre nøye vurderinger. Alle ser at det løpet Ola gjør i dag er veldig godt. Når Arild Monsen kommer hit må vi ta oss en skikkelig prat, sa landslagssjef Vidar Løfshus tidligere i februar. 

Se hva Nikita Kriukov tror øverst i vinduet 

Det er Ola Vigen Hattestad og Petter Northug som begge kjemper om å få gå OL-sprinten, og hvis det er de to som kjemper om den fjerde plassen på OL-laget tror Kriukov Northug trekker det lengste strået.

– Jeg tror det blir Northug. Han har ikke vært stabil denne sesongen, men løypen passer han veldig godt, sier russeren til TV 2 Sporten. 

Northug ikke i tvil

Trønderen selv har aldri lagt skjul på at det bør være han som får den siste plassen. 

– Selvsagt skal jeg gå sprinten i OL. Det er dere i media som har skapt diskusjon og usikkerhet til det, sier Northug til TV 2. 

Hattestad, som vant sprinten i NM, er mektig irritert på måten landslagsledelsen har valgt å gjøre uttaket på. 

– For å være ærlig har jeg vært fryktelig forbannet på måten dette uttaket er gjort. Jeg har levert resultater, men føler meg ikke sikker på at jeg får den siste plassen. Etter prøve-OL i fjor sa jeg at mannen å slå for å lykkes var Petter Northug jr., men jeg mener at dersom rettferdigheten skal seire så mener jeg at jeg skal gå. Men jeg føler meg ikke trygg, sier Vigen Hattestad.