GULLKANDIDAT: Ingen kvinner har flere verdenscupseire i slalom enn Marlies Schild. Kidnappingtruslene ser ikke ut til å sette en stopper for jakten på hennes første OL-gull. AFP PHOTO/FRANCK FIFE
GULLKANDIDAT: Ingen kvinner har flere verdenscupseire i slalom enn Marlies Schild. Kidnappingtruslene ser ikke ut til å sette en stopper for jakten på hennes første OL-gull. AFP PHOTO/FRANCK FIFE

Østerrikske OL-stjerner trues med kidnapping

To av Østerrikes største OL-håp, Marlies Schild og Janine Flock, trues med kidnapping i et brev sendt fra Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Østerrikes olympiske komité (AOC) tirsdag.

Komiteen har mottatt ett brev fra Russland hvor den anonyme avsenderen truer med å kidnappe alpinist Marlies Schild og skeleton-utøver Janine Flock.

– Det stemmer at vi har fått et brev - det kom i posten på mandag. Vi kontaktet Det føderale kriminalbyrået umiddelbart, og de etterforsker nå saken, sier AOC-president Peter Mennel til den nasjonale avisen Kronen Zeitung

– Hun er ikke bekymret

Til tross for truslene, har ingen av de noen planer om å bli hjemme under lekene.

– Jeg har allerede snakket med Flock. Janinen sitter her ved min side på flyet (til Sotsji). Hun er ikke bekymret, og hun stoler på våre sikkerhetstiltak, forteller Mennel til den samme avisen.

Schild trener for øyeblikket i hjemlandet, men det er ventet at hun ankommer OL-byen en gang i neste uke.  

– Jeg er ikke en som lett får panikk, men det er selvsagt en ubehagelig følelse, sier alpinstjernen.

To soldater fra den østerrikske spesialkommandoen Cobra vil nå bli stasjonert rundt utøvernes hotell. Tiltak har også blitt satt i verk for å kunne evakuere utøverne med øyeblikkelig virkning om behovet skulle melde seg. 

Store profiler

Schild og Flock er to av landets største gullhåp i Sotsji-OL.

Førstnevnte er med sine tre OL-medaljer, 37 verdenscupseire og to VM-gull en av verdens aller beste alpinister. Hun vil stille opp som en av de aller største favorittene i favorittdisiplinen slalom, og er også ventet å være med i medaljekampen i storslalom. 

Flock er tidligere europeisk mester i skeleton (aking med hodet først), og har også vunnet det nasjonale mesterskapet tre ganger.