Benjamin Raich utsetter reisen til Sotsji, og kommer ikke til å være flaggbærer for hjemlandet sitt Østerrike.
Benjamin Raich utsetter reisen til Sotsji, og kommer ikke til å være flaggbærer for hjemlandet sitt Østerrike.

Flaggbærer-forbannelse for Østerrike

Først måtte Thomas Morgenstern melde pass, nå kan heller ikke Benjamin Raich bære flagget for hjemlandet under åpningsseremonien i OL.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Morgenstern skulle opprinnelig være Østerrikes stolte flaggbærer under åpningsdagen i Sotsji, men et stygt fall i hoppbakken gjør at 27-åringen i stedet må prioritere hvile før konkurransene starter. 

Hans arvtager skulle være alpinist Benjamin Raich, men heller ikke han har mulighet til å delta på åpningsseremonien i Russland melder NBC. 35-åringen har i lengre tid slitt med ryggproblemer, og måtte stå over verdenscuprennet i Wengen 17.januar. 

Les også: Dropper NHL for å være flaggbærer i Sotsji

– Jeg vil fokusere fullt og helt på storslalomen og slalomen, så jeg vil reise til Russland en uke senere enn planlagt, sier Raich i en pressemelding fra den Olympiske komité i Østerrike. 

Raich skulle opprinnelig å kjørt superkombinasjonen 14.februar, men velger i stedet å fokusere på slalom-øvelsene. Dermed er hans første konkurransedag i Sotsji så sent som 19.februar. 

Dermed må komiteen se på en tredje kandidat til å bære det østerrikske flagget når lekene starter 7.februar. Den avgjørelsen blir tatt på torsdag.