UTEBLIR FRA 2014-VM: Carlos Vela tar fri i sommer og reiser ikke til Brasil med det meksikanske landslaget. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
UTEBLIR FRA 2014-VM: Carlos Vela tar fri i sommer og reiser ikke til Brasil med det meksikanske landslaget. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Meksikansk stjernespiss «ikke emosjonelt klar for VM»

Carlos Vela takker nei til å spille for Mexico i VM. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mexico vil i sommer delta i sitt sjette verdensmesterskap på rad, og «El Tri», som laget kalles på folkemunne, vil dra til Brasil med et berettiget håp om å ta seg videre fra gruppespillet.

Riktignok er laget trukket i samme gruppe som vertsnasjon og favoritt Brasil, men laget vil håpe å slå følge med de femdoble mesterne i en gruppe som også inneholder Kroatia og Kamerun. 

Med spillere som Javier Hernández, Giovani dos Santos og Andrés Guardado i stallen er ikke et avansement utenkelig, men i dag sprakk nyheten om at Mexico må klare seg uten sin kanskje største stjerne.

Nekter å delta

Carlos Vela har nemlig bestemt seg for å ikke delta i VM.

Real Sociedad-spissen har tidvis briljert i La Liga etter overgangen fra Arsenal i 2011, men livet på landslaget har ikke vært like fremgangsrikt for den lille teknikeren.

I en pressemelding fra det meksikanske fotballforbundet står det at «spilleren sier at han ikke er 100 prosent mentalt eller emosjonelt klar til å delta i VM».

Hva han legger i «mentalt eller emosjonelt klar» er selvsagt vanskelig å spekulere i, men det fremstår som utvilsomt at det har å gjøre med hans trøblete fortid på landslaget.

Krangling med forbundet

I 2010 ble han sammen med daværende Celtic-spiller Efrain Suárez utestengt fra landslagsspill i seks måneder etter å ha festet litt for hardt etter en kamp mot Colombia.

I årene siden har Vela flere ganger nektet å spille for Mexico, blant annet på grunn av et dårlig forhold til ledelsen i fotballforbundet og det han selv ser på som en overkritisk nasjonal presse. 

Senest i september i fjor prøvde landslagstrener Victor Manuel Vucetich å få Vela til å ikle seg den karakteristiske grønne drakten, men også da nektet 24-åringen. 

Ungdomsstjerne

Vela markerte seg som et stort talent i U17-VM i 2005 og ble samme år kjøpt av Arsenal. 

Etter seks år med lite spilletid og flere utlån, endte han til slutt opp i Real Sociedad.

I Spania har karrieren omsider tatt av. På sine to og et halvt år i klubben har han notert seg for 35 mål, hvorav ti har kommet i inneværende sesong.