Cardiff City's Wilfried Zaha during the Barclays Premier League match at Cardiff City Stadium, Cardiff.
Cardiff City's Wilfried Zaha during the Barclays Premier League match at Cardiff City Stadium, Cardiff.

Solskjær tror Zaha kan bli den nye Ronaldo

Nordmannen har stor tro på 21-åringen som er på lån fra Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ole Gunnar Solskjær har stor tro på Wilfried Zaha, og håper han kan ta nye steg i Cardiff.
Ole Gunnar Solskjær har stor tro på Wilfried Zaha, og håper han kan ta nye steg i Cardiff.

Husk storkampen Manchester City-Chelsea i kveld fra 21.00 på TV 2 Sumo. 

Ole Gunnar Solskjær hentet Wilfried Zaha fra gamleklubben Manchester United på lån i januar, og unggutten var med på å snu kampbildet i nordmannens første seier som Cardiff-manager mot Norwich. 

Den tidligere Molde-treneren føler at stortalentet, som imponerte for Crystal Palace i fjor, har mange likheter med en annen kjenning fra Manchester United. Selveste Cristian Ronaldo. 

– Jeg vil egentlig ikke sammenligne Wilfried med Cristiano Ronaldo, men han har veldig like ferdigheter. Han har raske føtter som Cristiano, han er modig som Cristiano og han ønsker å gå framover, sier Solskjær til Sky Sports. 

Ronaldo som eksempel

– Men han er ung. Wilfried må gjøre et valg om hvor god han har lyst til å bli, og hvor mye han elsker fotball. Han har kommet hit med et ønske om å spille fotball, og vært veldig god på trening. 

Det er fremdeles en lang vei opp til å bli på lik linje med Real Madrids superstjerne, og det er spesielt én ting Solskjær gjerne trekker fram fra tiden med Ronaldo i United. 

– For meg og alle som har vært i United så er Cristiano eksempelet vi bruker, fordi han har klart det.

– Han beviste overfor alle i United hva dedikasjon betyr. Han hadde sin egen kokk og dedikerte hele livet sitt til fotball. Nå er han en av de beste i verden. 

Han ville bli best

Solskjær er full av beundring for sin tidlige lagkamerat, og vil videreføre Ronaldos innstilling til sine egne spillere.  

– Det er et godt eksempel for alle. Jeg er ikke redd for å bruke hverken han eller Sir Alex Ferguson som eksempler ovenfor mine spillere. Det er viktig at de forstår hvor sentralt dedikasjon er. 

– Vi vet at ikke alle har det i seg. Det er et brennende ønske som kommer innenfra, og det har Cristiano Ronaldo alltid hatt, sier Solskjær.