VANSKELIG LØYPE: Silje Norendal var ikke forberedt på løypen hun møtte i Sotsji. Foto: Pål Schaathun.
VANSKELIG LØYPE: Silje Norendal var ikke forberedt på løypen hun møtte i Sotsji. Foto: Pål Schaathun.

Norendal fikk bakoversveis av OL-løypen

Mener det er stor skaderisiko i løypen der Torstein Horgmo knakk kragebeinet mandag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): De norske snowboaderne har ladet opp til OL i det de trodde var en kopi av slopestyle-løypen i Sotsji. Nå viser det seg at løypen i Stubai i Østerrike slett ikke er lik den i OL, og at den russiske utgaven er veldig krevende. 

Silje Norendal var overrasket over forskjellene.

- Jeg sa forrige uke at X Games-løypa var vanskelig. Det blir denne uken også. Det er noen helt annerledes hopp enn jeg hadde forventet å komme til. Det er "step-down"-hopp. Man faller veldig for ned, og det er jeg ikke vant til. Det har jeg ikke kjørt på mange, mange år. Det er en veldig utfordrende løype, sier den nybakte X Games-vinneren. 

Hører på utøverne
Heldigvis er den like utfordrende for konkurrentene til Norendal. 

- Det er positivt for meg at det er vanskelig hopp. Jeg er en av jentene som kan klare det. De skal gjøre litt endringer til i morgen. Da blir det forhåpentlig litt bedre, understreker Kongsberg-jenta.

SPRUDLER FØR OL: Silje Norendal er i OL-rus. Foto: Pål Schaathun.
SPRUDLER FØR OL: Silje Norendal er i OL-rus. Foto: Pål Schaathun.

- Dere blir hørt når dere ber om endringer?

- Ja, veldig. De er flinke til å forandre hvis vi sier noe. Løypen så helt annerledes ut i går. Da var den veldig mye verre. Hvis de forbedrer enda litt til i morgen blir det veldig bra, sier 20-åringen.

- Er man mer skadeutsatt i denne løypen enn i andre løyper?

- Ja, absolutt. Det er derfor folk ikke bygger sånne hopp lenger. Det er litt skummelt å lande, og du slår deg hardt hvis du lander på kulen her, sier Norendal.

Ståle Sandbech er positiv til OL-løypa, men er like overrasket som Norendal over størrelsen på hoppene. 

- Løypa er nesten veldig bra, det er bare noen pirketing som mangler. Det er veldig store hopp. Vi kom og trodde de skulle lage små hopp, men det virker som om de ville vise oss det helt motsatte. Det er de største hoppene du finner i konkurranse, sier Sandbech.

- Er i OL-rusen
Utenom trening tilbringer Norendal mye tid sammen med romvenninnen Kjersti Buaas. Så langt har Russland-eventyret svart til forventningene.

- Det er veldig mye hyggelige folk. Alle er hyggelige og imøtekommende. Jeg er bare i OL-rusen og prøver å kose meg, sier Norendal.