Fortiden er fremtiden for Arsenal-helten

– Jeg spilte sentral midtbane til jeg var 16 år, sier Alex Oxlade-Chamberlain til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Crystal Palace 2-0

Alex Oxlade-Chamberlain ble den store helten for Arsenal da han scoret begge målene i Arsenals 2-0-seier over Crystal Palace søndag.

Det gjorde han etter å ha blitt plassert som en av to sentrale midtbanespillere sentralt på midtbanen, noe som kom overraskende på mange.

Barndomsposisjonen

Hovedpersonen selv avslører at det ikke er en ukjent posisjon for ham.

– Jeg spilte sentral midtbane til jeg var 16 år. Det var først da jeg kom inn på førstelaget til Southampton ble jeg flyttet ut på kanten, forklarer tomålsscoreren til TV 2.

Kort tid etter at Oxlade-Chamberlain spilte seg inn på Southamptons førstelag ble Arsenal interessert, og sommeren 2011 flyttet den da 17 år gamle briten til London.

Fremtidsposisjonen

Siden da har han stort sett fortsatt ute på kanten hos Arsenal, men Wenger har den siste tiden vært klar på at fremtiden for 20-åringen ligger sentralt i banen. Det gjentok han også etter seieren i byderbyet søndag.

– Jeg tror dette er hans posisjon i fremtiden, og det han gjorde i dag viser at det er det, sa Wenger etter kampen.

Hovedpersonen selv er ikke så opptatt av hvor han blir plassert på banen.

– Det var en fin mulighet for meg å spille der, men uansett hvor jeg får spille så må jeg være klar og prestere. Det var også fint å score to mål, det å score flere mål er noe jeg ønsker å jobbe med, men det viktigste var tre poeng til laget, sa en ydmyk matchvinner.

– Er dette den posisjonen du vil spille i ut denne sesongen?

– Det må du spørre sjefen om, smiler 20-åringen.

AVSLUTNING: Alex Oxlade-Chamberlain lobber ballen over Crystal Palace-keeperen og gir Arsenal ledelsen. FOTO: AP Photo/Sang Tan
AVSLUTNING: Alex Oxlade-Chamberlain lobber ballen over Crystal Palace-keeperen og gir Arsenal ledelsen. FOTO: AP Photo/Sang Tan

Tilbake etter skade

Oxlade-Chamberlain skadet seg stygt allerede i sesongens første kamp, og har vært ute av spill store deler av denne sesongen.

Det gleder manageren at han nå kan trekke veksler på den engelske landslagsspillerens tjenester igjen.

– Oxlade-Chamberlain fikk to strålende mål for oss, og jeg er veldig glad for ham siden han var ute i fire måneder. Han viser at han kan bli viktig for oss, sa Wenger etter kampen.

Til Anfield i neste runde

Neste uke venter en tøff og viktig bortekamp for London-laget da de gjester seriefirer Liverpool.

Mannen som scoret to mot Crystal Palace har ingen illusjoner om hvordan den kampen vil bli.

– Vi kan bare forbli på toppen av tabellen ved å vinne og prestere jevnt godt. Vi må ta med oss det positive fra denne kampen inn i fortsettelsen. Vi har en tøff kamp borte mot Liverpool, men vi kommer med selvtillit og vi vil forberede oss godt, og forhåpentligvis gjøre jobben der, sier Alex Oxlade-Chamberlain.