BLIR HUSHOVD-KOMPIS: Samuel Sánchez har stått uten arbeidsgiver siden forrige sesong. Nå er han plukket opp av BMC. (AP Photo/Laurent Cipriani)
BLIR HUSHOVD-KOMPIS: Samuel Sánchez har stått uten arbeidsgiver siden forrige sesong. Nå er han plukket opp av BMC. (AP Photo/Laurent Cipriani)

Hushovd får OL-vinner som lagkamerat

BMC henter Samuel Sánchez som superhjelperytter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thor Hushovd får en olympisk mester som lagkamerat denne sesongen. Søndag bekreftet nemlig BMC at de har signert Samuel Sánchez med umiddelbar virkning.

Spanjolen har stått uten kontrakt siden forrige sesong, da det tradisjonsrike baskerlaget Euskaltel-Euskadi ble lagt ned.

Pallplass i Touren

35-åringen er en av sykkelsportens største stjerner og vant blant annet OL-gull på fellesstarten i Beijing i 2008. I tillegg ble han andremann i Vuelta a España i 2009, og tok 3. plassen i Tour de France i 2010. Sánchez har også tre 2. plasser fra høstklassikeren Il Lombardia.

– Sammy vil tilføre mye erfaring til BMC. Han er veldig allsidig, men vi ønsker spesielt å bruke han som støtte i Ardenner-klassikerne og de store tourene, sier BMC-manager Jim Ochowicz i en pressemelding.

Og Sánchez selv gleder seg til stort til oppgaven.

– Jeg føler meg som en rytter som nettopp har fått sin første proffkontrakt. Jeg ønsker å takke CMS for at de vil ha meg til ett av de beste lagene i WorldTouren, sier han.

Ser frem til å hjelpe Evans

Og legger til:

– Etter å ha kjørt så mange år mot Cadel Evans, vil det bli fint å å hjelpe han. Han er en rytter jeg kjenner godt. 

Med Sánchez på laget er BMC utvilsomt forsterket med en superhjelperytter foran årets tre tourer. Spørsmålet er selvsagt hvilken av rittene han vil bli brukt i. Evans har som uttalt mål å satse på Giro d'Italia i år, mens Tejay van Garderen vil få kapteinsrollen alene i årets Tour.