Landslagssjefen åpner for å vrake OL-klare sprintere: – Vi må riste kurven på nytt

Søndagens sprint har gitt landslagsledelsen et vanvittig dilemma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotsji/Bergen (TV 2 Sporten): Etter sprint-NM fikk Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh klarsignal til OL-sprinten. 

Dermed så det ut til at kampen om den siste plassen sto mellom Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Hattestad vant søndagens sprint i Toblach, mens Northug røk ut i kvartfinalen – og begge mener de bør gå sprinten i Sotsji. 

Av de forhåndsuttatte kom Brandsdal på en sterk andreplass, mens Krogh ikke tok seg videre fra prologen og Gløersen i likhet med Northug røk ut i kvartfinalen. 

– Det er ikke noe uttak som er endelig. Det er ingen tvil om at sprinttrener Arild Monsen har driti seg ut i dette tilfellet. Både Petter Northug og Ola Vigen Hattestad bør få gå sprinten i OL. Det betyr at Finn Hågen Krogh må være reserve, sier TV 2-ekspert Fredrik Aukland.

Se reportasje over!

FEM KJEMPER OM FIRE PLASSER: (Fra venstre) Petter Northug, Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh er kandidatene til å gå OL-sprinten. Etter søndagens renn i Toblach fikk landslagssjef Vidar Løfshus (til høyre) et stort dilemma. Foto: Montasje/NTB scanpix
FEM KJEMPER OM FIRE PLASSER: (Fra venstre) Petter Northug, Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh er kandidatene til å gå OL-sprinten. Etter søndagens renn i Toblach fikk landslagssjef Vidar Løfshus (til høyre) et stort dilemma. Foto: Montasje/NTB scanpix

– Må riste kurven på nytt

Søndagens resultater har ga landslagsledelsen et skikkelig dilemma, og  landslagssjef Vidar Løfshus innrømmer overfor TV 2 at de må revurdere uttaket til OL-sprinten.

– Vi har veldig mange gode kandidater. Jeg tror nok vi nå må riste den kurven på nytt. 

– Så de som har fått klarsignal har det ikke per nu? 

– Nei, ikke nødvendigvis. Vi må gjøre nøye vurderinger. Alle ser at det løpet Ola gjør i dag er veldig godt. Når Arild Monsen kommer hit må vi ta oss en skikkelig prat, sier Løfshus.

Han åpner dermed for at både Ola Vigen Hattestad og Petter Northug kan gå sprinten for Norge, og at en av de tre som har fått klarsignal risikerer den tunge beskjeden om at det likevel ikke blir deltakelse på OL-sprinten. 

– Northug har veldig gode aksjer

Løfshus går også langt i å insinuere at Northug kommer til å gå sprinten.

– Petter Northug har veldig gode aksjer. Det har han vist i tidligere mesterskap. 

Hvorfor valgte dere å gi de tre klarsignal?

– Det var ganske klart på det tidspunktet Arild sa det. Ola hadde ikke prestert. Det var tre som hadde skilt seg ut. Vi ønsket at de skulle forberede seg best mulig. 

– Har dere snakket med Gløersen, Brandsdal og Krogh om dette? 

– Den praten tar nok Arild i løpet av ettermiddagen, sier Løfshus.

– Er du forberedt på at det kan bli bråk? 

– Ja, nei, bråk... Vi er toppidrettsutøvere og ledere som driver med toppidrett. Sånne avgjørelser må vi stå inne for. 

– Har du overprøvd Monsen?

– Det har ikke vært overprøving. Jeg og Monsen har gode diskusjoner, sier Løfshus, som kan glede seg over at smøretraileren nå er på plass i Sotsji.

Forbannet på uttaket

Både Ola Vigen Hattestad og Petter Northug var klare på at de mente at de burde gå Sotsji-sprinten da TV 2 snakket med dem tidligere søndag.

– Selvsagt skal jeg gå sprinten i OL. Det er dere i media som har skapt diskusjon og usikkerhet til det, sa Northug til TV 2. 

– For å være ærlig har jeg vært fryktelig forbannet på måten dette uttaket er gjort. Jeg har levert resultater, men føler meg ikke sikker på at jeg får den siste plassen. Etter prøve-OL i fjor sa jeg at mannen å slå for å lykkes var Petter Northug jr., men jeg mener at dersom rettferdigheten skal seire så mener jeg at jeg skal gå. Men jeg føler meg ikke trygg, sa Vigen Hattestad.

Hvem bør gå OL-sprinten? Kom med din mening i kommentarfeltet!