MOTIVASJONEN ER PÅ TOPP: Dagen etter den overlegne seieren over Myriam Lamare, avslører Cecilia Brækhus at hun gjerne går flere kamper i 2014..
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MOTIVASJONEN ER PÅ TOPP: Dagen etter den overlegne seieren over Myriam Lamare, avslører Cecilia Brækhus at hun gjerne går flere kamper i 2014.. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Brækhus: – Kroppen føles helt fin, jeg har ikke vondt noen steder

Motivert verdensmester vil gå to eller tre kamper til i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frederikshavn (TV 2): Cecilia Brækhus tok i mot den norske pressen i frokostsalen på sitt hotel, under 12 timer etter at hun vant en overlegen poengseier mot Myriam Lamare.

– Kroppen kjennes bra, overraskende bra faktisk. Jeg var mer øm og forslått etter kampen mot Castillo sist. Jeg har ikke vondt noen steder egentlig, det er nesten så jeg kan gå på gymmet igjen om et par dager, sier Brækhus til TV 2.

– Kommer til å smelle fra meg!

Men gymmet skal hun ta en pause fra. Nå skal 32-åringen nyte en ferie og et avbrekk fra sin trener Otto Ramin. De har jobbet sammen i seks uker, og verdensmesteren lyser opp når hun snakker om samarbeidet.

– Vi har veldig mange spennende ting på gang. Jeg er veldig motivert. Jeg elsker å bokse! Det kommer til å smelle fra meg fremover!

I garderoben etter kampen ble de to enige om at de skal jobbe sammen de tre neste årene, selv om Ramin foreslo seks år. De tok hverandre i hendene på tre, noe du kan se i videoinnslaget under.

Øker antall kamper

Og nå vil Brækhus bokse mer. I 2013 ble det bare to tittelkamper, eller kanskje bare én. Hvis man ser lett på Mia St. John. I 2014 kan det bli opp til dobbelt så mange.

– To eller tre til. Fem tittelkamper er mye på et år. Men to eller tre til har jeg lyst til, sier Brækhus.

Spørsmålet er jo om noen er i stand til å frarøve bergenseren for hennes tre tittelbelter. Flere i boksemiljøet tviler på det. Boksedronningen er overlegen stort sett, og virker bare å bli bedre og bedre.

– To høyre rett i tinningen

Men Brækhus har mange navn på blokken som hun drømmer om å få opp i ringen før karrieren er over.

– Vi skal ha Christina Hammer, Layla McCarter, Holly Holm og det finnes en spennende bokser i Argentina, sier Brækhus.

Foreløpig er hun lunken til et returmøte med Anne Sophie Mathias nå. Den franske bokseren er svært sugen på å revansjere tapet fra høsten 2012, men må nok vente en stund.

Hennes siste franske offer, Myriam Lamare, lot Brækhus seg imponore av. Lamare var forslått og øm i anskitet etter å ha fått en god dose juling.

– Hun var grisetøff. Selv om hun fikk to høyre rett i tinningen, så holdt hun 10 runder. Og det er fordi hun er en så rutinert bokser, sa Brækhus etter kampen.