God venn om Bøhn: – Han var helt enestående 

Sovnet inn på dagen ett år etter han fikk diagnosen.  Venner og kollegaer hyller Karl Erik Bøhn.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag sovnet den folkekjære håndballtreneren inn på sykehuset i Vestfold etter å ha kjempet mot kreft i lengre tid. 

– Enestående

Tord Ellingsen, venn og trenerkollega av Bøhn, sier til TV 2 at Bøhn var en av de rent faglig dyktigeste personene innenfor sporten. Han mener at de menneskelige egenskapene til Bøhn gjorde han til den han var. 

– Han var en helt enestående person. Jeg har aldri møtt noen andre mennesker som har hatt en sånn evne til å spre glede rundt seg. En positivitet som får andre mennesker rundt seg til å føle seg verdsatt. Han er rett og slett unik, sier Ellingsen som har vært en av Bøhns viktigeste støttespillere det siste året. 

Ga aldri opp

I februar fikk han påvist akutt myelogen leukemi, blodkreft, og beskjeden fra legene var lenge at kreftsykdommen fremdeles satt i kroppen. Ifølge Håndballforbundet sovnet Bøhn inn på dagen ett år etter han fikk den første diagnosen. 

Tirsdag 26. november fikk håndballtreneren beskjeden han hadde drømt om, han ble erklært kreftfri.  

Men ikke lenge etter, på lille julaften, fikk Bøhn kontrabeskjed om at han hadde uhelbredelig blodkreft og legene var usikker på hvor lenge han hadde igjen.

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, minnes Bøhn som et varmt og raust menneske. 

– Jeg vil huske ham som en håndballpersonlighet og et varmt menneske som var veldig opptatt av alle andre, sier han. 

– Minnene strømmer på rundt mye av trenergjerningen hans, men jeg var og så heldig at jeg fikk spille sammen med ham på landslaget. Det var alltid hans feil og aldri noen andres. Uansett hvor dårlige pasninger du spilte, sa han beklager. Det var sånn han var, sier Svele.  

Ellingsen sier til TV 2 at vennen var fast bestemt på å bli frisk, og at han aldri ga opp håpet. 

– Jeg tror ikke han ga opp håpet. Han var fast bestemt på å fighte til «the bitter end».

Kondolanser

På sosiale medier hylles nå Bøhn.  Alt fra politikere, idrettsprofiler og kommentatorer viser sin siste respekt til håndballtreneren. 

Høyrepolitiker Bengt Eidem, som selv har kjempet mot kreft, takker Bøhn for alt han har betydd for kreftsaken. 

Lars Tjærnås skriver: «Et menneske jeg fikk ytterst respekt for. Nå er en tøff kamp over for en kjempe av en mann. Hvil i fred»

Jan Erik Aalbu skriver: R.I.P Karl Erik Bøhn. Fullstendig åpen gjennom en tøff kamp står det virkelig respekt av, men det var en kamp det ikke var mulig å vinne. 

– Hvil i fred Karl Erik Bøhn, skriver landslagsspiller Camilla Herrem

Jan Åge Fjørtoft skriver at Bøhns kamp og verdighet er et eksempel til etterfølgelse.