PÅ PLASS: De russiske skiskytterne fikk kjøre helt opp til stadion.
PÅ PLASS: De russiske skiskytterne fikk kjøre helt opp til stadion.

Russerne fikk kjøre smørebussen helt opp til stadion i Sotsji

Da reagerte de andre smøreteamene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SOTSJI (TV 2): Tidligere har OL-arrangøren sagt at ingen smørebusser får kjøre opp til langrennsstadion i Sotsji. Begrunnelsen var at det var for lite plass på toppen.

De norske smørerne ble paff da de plutselig observerte den russiske smørebussen på vei opp serpentinersvingene til Laura langrennsstadion.

- Da vi kjørte opp her på inspeksjon oppdaget vi den russiske skiskytingsbussen på vei opp bakken. Vi fikk beskjed om at de skulle opp og laste av. Etter det skulle bussen stå som en utstillingsbuss, sier smøresjef Knut Nystad. 

Det ville ikke de andre smøreteamene gå med på. Den russiske bussen måtte snu og kjøre ned. Samtidig fikk de andre lagene lov til å lesse av skiutstyr på samme måte som russerne.

- Vi har blitt fortalt at det er umulig å kjøre opp hit. Da skjønte vi at det går an. Jeg skjønner at det ikke er plass her oppe, men bare det å få muligheten til å kjøre opp hit og få lastet av utstyr er til stor hjelp. Vi må bare si takk til de russiske skiskytterne og IOC som ser at når russerne gjør det, så kan vi også gjøre det. Det er i hvert fall likhet for loven på enkelte ting, sier Nystad.

Det gjenstår imidletid å se om den norske smøretraileren får lov til å kjøre hele veien opp til stadion. Søndag morgen satt nemlig bussen fast i tollen. Det begynner å haste å få ting på plass for smørerne. 

SMØRER SEG MED TÅLMODIGHET: Knut Nystad venter på smøretraileren.
SMØRER SEG MED TÅLMODIGHET: Knut Nystad venter på smøretraileren.

Nystad reagerer ikke på at russerne får noen få fordeler.

- Det tror jeg også at vi har i Norge. Vi skal ikke si at det er så unikt. Vi hadde våre fortrinn i Oslo, og italienerne hadde sine fortrinn i Torino. Det må vi forvente, så vi skal ikke arrestere russerne for det. Jeg har et veldig positivt inntrykk til russerne, i hvert fall alt som har med det sportslige å gjøre. De lytter og tar hensyn til våre behov. Men den politiske rammen rundt tar tid. De bruker lang tid på å bestemme seg for noe, og det er mye byråkrati, sier Nystad.

En ting han ikke er så fornøyd med er plassen smørerne har å boltre seg på. Fem boder skal huse alle de norske smørerne.

- Vi skulle ønske at vi hadde flere smøreboder og mer plass. Det som er positivt med disse smørebodene er at vi ser hvor godt vi har det i smørebussen vår. Det er blant annet ikke noe avtrekk, så av helsemessige årsaker ville vi foretrukket å være i bussen, sier Nystad.