Se samtlige kamper fra Zürich Chess Challenge gratis og direkte kun på TV2.no og TV 2 Sportskanalen fra 30. januar!

Se dagens kamp fra kl. 14.30

Lørdag sto Magnus Carlsen for en vanvittig snuoperasjon da han slo Hikaru Nakamura etter at alt så håpløst ut tidligere i oppgjøret.

Men til tross for et langt parti mot Nakamura, så blir det lite hvile på Carlsen. Allerede søndag møter han Fabiano Caruana i turneringens fjerde parti.

– Har et enormt potensial
Carlsen har ingen god statistikk mot den unge italieneren. Det var nemlig Caruana som sist slo den norske verdensmesteren. Det skjedde i juni 2013.

Carlsen tapte også for Caruana i lynsjakken som innledet Zürich Chess Challenge forrige onsdag.

Hans Olav Lahlum beskriver unggutten som en uforutsigbar og ekstremt lovende spiller.

– Eneste spiller som er yngre enn Carlsen. Oppvokst i USA, men representerer Italia. En kreativ, aggressiv spiller som vinner mange knusede angrepsseire mot tilsynelatende sterke motsandere. Han er uforutsigbar, og er klart bedre når han angriper. Det er typisk for unge, kreative spillere. Kan knuse hvem som helst med hvit i rett stilling. Har et enormt potensial og har den beste scoren mot Magnus. Ikke en Magnus vil møte i en kommende VM-match. Mest sannsynlig heller ikke en kandidat til VM-match i år fordi han ikke er direkte kvalifisert.

SPENNENDE KAMP: Fabiano Caruana er den siste som har slått Magnus Carlsen. AFP PHOTO / ANP / KOEN SUYK   ***Netherlands out***
SPENNENDE KAMP: Fabiano Caruana er den siste som har slått Magnus Carlsen. AFP PHOTO / ANP / KOEN SUYK ***Netherlands out***

– En yngre utgave av Magnus
Ellen Carlsen, Magnus' søster, beskriver Caruana som en type med flere likhetstrekk som broren.

– Han er jo den siste som slo Magnus. Han er en yngre og kanskje litt dårligere utgave av Magnus. Men han spiller litt på samme måte. Han prøver å gi motstanderen muligheten til å gjøre feil. Han er ung og i god form. Men samtidig så er Magnus mye mer stabil enn Caruana. Så jeg tror Magnus skal han en god mulighet til å slå ham, sier hun.

Se partiet på tv2.no og TV 2 Sportskanalen fra kl. 14.30
HØR HVORDAN LAHLUM VURDERER CARUANA UNDER