– Det mest skremmende er forskjellen på City og United

2013/2014 minner stadig mer om en krisesesong for Manchester United og David Moyes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke-Manchester United 2-1

Manchester United tapte sin åttende kamp for sesongen da Stoke vant 2-1 på Britannia Stadium lørdag.

Det er det høyeste antall kamper de regjerende ligamestrene har tapt i en sesong siden 2003/2004-sesongen. Da tapte de ni.

Det betyr selvsagt at ropene om krise er begynt å komme, og presset på David Moyes i sin første sesong som manager for de røde djevlene stadig øker.

Samtidig er byrival Manchester City på toppen av Premier League-tabellen, og i skrivende stund skiller det tretten poeng i favør av de lyseblå - som i tillegg har en kamp mindre spilt.

Krise på Old Trafford

Det mener Trevor Morley er det største faresignalet for Manchester United som klubb.

– Nivåforskjellen på City og United er større enn noen gang. Om de spilte i morgen ville City vært så store favoritter at det er utrolig. Det er det mest skremmende, sa Morley i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

FRUSTRERT: Manchester United-manager David Moyes under kampen mot Stoke.
FRUSTRERT: Manchester United-manager David Moyes under kampen mot Stoke.

Han mener dette begynner å minne om en alvorlig krise på Old Trafford.

– Jeg mener dette er en krise. Du kan ha en sesong hvor du ikke presterer så bra, etter Uniteds standard. Men å være så langt unna toppen, det er utrolig med tanke på hva de presterte i fjor med nesten samme stall, sa han og fortsatte:

– Sesongen er ikke over, men de må ha en fantastisk avslutning på sesongen skal de klare mesterligaplass, og det kan jeg ikke se for meg at de klarer slik de spiller nå. De er ute av alt mulig, med mindre de kan klare noe i Mesterligaen, og det kan jeg heller ikke se skje. Jeg tror de trenger den fjerdeplassen, det er mye penger å miste. Aksjene i klubben går allerede nedover, og man blir mindre attraktive.

Hva mener du? Hvor dypt stikker problemene til Manchester United, og hva blir konsekvensene av en eventuell sesong utenfor Mesterligaen?

Svak sesong

Resten av panelet i Premier League-studio mente imidlertid ikke at en sesong utenfor Mesterligaen vil være en krise for en klubb av Manchester Uniteds størrelse.

Men ser man på denne sesongen, så er det ingen bønn for David Moyes.

– Å tape åtte kamper på en sesong er for dårlig for en slik klubb. Man skal ikke sage David Moyes i to, og jeg er for at han skal få tid, men dette er en veldig dårlig sesong for Manchester United som fotballklubb, sa Aleksander Schau.

– Denne sesongen er en sekser (av ti, journ.anm) på kriseskalaen, men i det lange løpet er jeg ikke bekymret for Manchester United som klubb. Om de ikke er i Mesterligaen neste sesong, så er de der sesongen etter. Så stor er tiltrekningskraften i klubben, så stort navn har de. Det er haugevis av stjernespillere over hele verden som har lyst å komme og spille på Old Trafford.

Sviktet på overgangsmarkedet og har hatt uflaks

Nettopp overgangsmarkedet er en nøkkel for David Moyes og hans administrative apparat. Med unntak av Juan Mata har de store signeringene uteblitt etter utskiftningene i storklubben forrige sommer.

Delvis kan Moyes takke seg selv for den tøffe starten, med å love stjernespillere for så å ende opp med en av hans tidligere spillere, mener Joachim Jonsson, som likevel frikjenner skotten litt.

Skotten sa etter Stoke-tapet at de hadde hatt uflaks. Det mener Jonsson at Moyes har hatt hele sesongen.

– Han begynte litt på minus etter overgangsmarkedet i august. I tillegg har han hatt uflaks med tunge skader på Robin van Persie og Wayne Rooney. Det er ingen klubber som er så avhengige av sine toppspillere som United er.

Hva mener du? Hvor dypt stikker problemene til Manchester United, og hva blir konsekvensene av en eventuell sesong utenfor Mesterligaen?