TOPP TRE LØRDAG: Dario Cologna, Aleksandr Legkov og Markus Hellner imponerte  i Toblach, men det blir trolig bare Cologna som går distansen i OL. AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT
TOPP TRE LØRDAG: Dario Cologna, Aleksandr Legkov og Markus Hellner imponerte  i Toblach, men det blir trolig bare Cologna som går distansen i OL. AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT

Legkov og Hellner går neppe 15 kilometeren i OL

Men den russiske generalprøvevinneren advarer: – Vi har hjemmebane

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toblach, Italia (TV 2 Sporten): – Vi har hjemmebane, jeg gleder meg, sier Alexander Legkov, vinner av lørdagens 15 km klassisk, som også er OL-øvelse. 

Russeren mener enn antyder at de russiske herreløperne blir sterke under løpene i OL.

– Jeg har fått trent godt de siste ukene i Davos og føler meg i langt bedre slag nå enn under Tour de Ski, forklarer Legkov til TV2.

– Det blir kanskje tøffest motstand fra dine egne landsmenn, jeg tenker på blant andre Maxim Vylegsjanin, som ikke deltok her?

– Det er mange andre gode løpere, de norske selvasagt og plutselig er Dario Cologna også her og glem heller ikke vinneren av femmila under VM i Val di Fiemme, han Olsson (Johan), sier Legkov.

– På hvilken distanse er muligheten for gull størst for deg?

– Nå vant jeg 15 km klassisk her, men jeg mener selv at jeg ikke er god nok på denne distansen, og jeg kommer neppe til start på dette løpet i Sotsji. Det er nok på 30 km og femmila jeg har størst mulighet for å vinne, sier russeren.

Fornøyd Cologna

Andremann på distansen under generalprøven i Toblach, sveitseren Dario Cologna, gledet seg over å være tilbake i verdenstoppen i sitt første internasjonale renn denne sesongen. 

– Dette var en bekreftelse på at jeg har trent godt og det er en god følelse å ta med seg til Russland, sier han. Og han går selvsagt 15 km klassisk.

Hellner går heller ikke

Det er derimot tvilsomt om lørdagens tredjemann, svenske Marcus Hellner gjør det. 

– Dette var en kjempeopptur for meg, første gangen på pallen i en klassisk renn i verdenscupen. Jeg tror det blir kjempehardt å gjenta dette i Sotsji, jeg tror mine muligheter er større på andre distanser og går nok ikke 15 km, sier Hellner.