72 magiske sekunder sikret Solskjærs første Premier League-seier

– Dette var utrolig deilig, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
JUBEL: Kenwyne Jones (til venstre) leverte i sin Cardiff-debut, til Ole Gunnar Solskjærs store glede. Foto: Scanpix
JUBEL: Kenwyne Jones (til venstre) leverte i sin Cardiff-debut, til Ole Gunnar Solskjærs store glede. Foto: Scanpix

Cardiff - Norwich 2-1:

Cardiff City Stadium/Bergen (TV 2): Ole Gunnar Solskjær fikk endelig sin første Premier League-seier med Cardiff etter 2-1 over nedrykksrival Norwich lørdag. The Bluebirds lå under 0-1, men snudde til triumf i løpet av 72 sekunder i 2. omgang.

Se scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst!

Det likte Solskjær naturlig nok svært godt.

– Dette var selvfølgelig utrolig deilig, for dette er noe vi har ventet på. Vi trenger poengene og nå har vi kontakt med mange av lagene foran oss. Med tanke på den måneden som kommer og tiden fremover, så var dette utrolig viktig for selvtillitten og moral i laget, sier han til TV 2.

At det var nettopp nysigneringen Kenwyne Jones som avgjorde kampen falt i smak hos Solskjær. Men Cardiff-manageren ser likevel at de har en jobb å gjøre for hvordan de skal bruke kraftspissen.

– Vi må lære hvordan vi skal bruke Kenwyne. Han er helt ny og har kun vært med på to treninger. Det er uvant for oss å ha han. Vi har Frazier (Campbell) som er en helt annen type spiss, og de to har forskjellige måter å spille på, sier Solskjær.

Cardiff fikk imidlertid en tøff start da Robert Snodgrass sendte gjestene i føringen allerede etter fem minutter. Martin Olssson rullet opp på venstresiden og la inn til Snodgrass, som enkelt sørget for 1-0.

Cardiff var frempå flere ganger, og kaptein Steven Caulker satte blant annet ballen like over etter ti minutter. 

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Zaha snudde kampen

Fart på laget ble det likevel ikke før nysignering Wilfried Zaha ble byttet inn like før pause. Og etter hvilen fortsatte kjøret fra Cardiff.

Craig Bellamy utlignet først i det 49. minutt - etter pasning fra nettopp Zaha. Så, bare ett minutt og tolv sekunder seinere, var det duket for mer walisisk jubel: Craig Noone slo inn og debutant Jones satte sikkert inn 2-1.

Bellamys scoring satte for øvrig en aldri så liten rekord, ettersom veteranen nå har scoret for sju forskjellige Premier League-klubber.

Norwich var svært nær scoring flere ganger i sluttminuttene, men Cardiff forsvarte seg som helter. Spesielt keeper David Marshall hadde en fantastisk dag mellom stengene. 

Da vartet det fortjent skryt av sjefen etter kampslutt.

– Det er lov å ha en god keeper. Og David var helt fantastisk i dag. Det har han også vært i hele år. Han har vært den beste spilleren vår og har prestert gjennom hele sesongen, sier Solskjær.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk   

Fabio og Jones fra start

Solskjær ga to av sine nyeste signeringer debuten mot Norwich. Foruten Jones, fikk også Fabio tillitt fra start. Zaha var Solskjærs mest profilerte signering denne uken, men United-lånet startet likevel på benken.

Både Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli ble sittende på Cardiff-benken, mens Jo Inge Berget ikke var en del av troppen.

Norwich hadde imidlertid endelig en nordmann tilbake i startoppstillingen. Alexander Tettey er nemlig skadefri og startet på kanarifuglenes midtbane. Trønderen fikk et innhopp mot Newcastle tidligere i uken, men dette var hans første kamp fra start siden 26. oktober. Kuriøst nok var også det mot Cardiff.