Pardew slaktes etter nytt flaut derby-nederlag

– Som om han sier til sine egne spillere at man ikke er gode nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle-Sunderland 0-3  

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst.

Sunderland tok sin tredje strake seier mot Newcastle i Tyne-Wear-derbyet, et av de mest intense oppgjørene i engelsk fotball. Det er første gang siden 1923 at de gjør det.

Det faller selvsagt Newcastle-supportere tungt for brystet å bli ydmyket av de røde- og hvitstripete, og kanskje er sjefen mannen å skylde på.

I TRØBBEL: Alan Pardew med en bekymret mine.
I TRØBBEL: Alan Pardew med en bekymret mine.

TV 2s Premier League-studio mente manager Alan Pardew gjorde laget sitt en bjørnetjeneste med sin taktiske kampplan. De la seg lavt, og lot erkerivalene ta initiativet.

Til pause var stillingen 2-0 til gjestene, etter en passiv opptreden av vertene.

– Man har solgt Cabaye og Remy utestengt. Han viser at man er et såret dyr. Han sier til sine egne spillere at man ikke er god nok i dag. Sunderland har vunnet 75 prosent av kampen før den starter, sa Joachim Jonsson i pausen.

Selv om Newcastle hevet seg etter hvilen og i det minste prøvde å få til noe offensivt var forsvaret så porøst at istedenfor redusering så det hele tiden like sannsynlig ut med at gjestene skulle øke ledelsen.

Det var også det som skjedde.

Dermed klatrer Sunderland opp til 12.plass på tabellen, mens Newcastle misbrukte muligheten til å klatre opp á poeng med Manchester United.

Laget straffe

Etter en jevnspilt og typisk energisk åpning på kampen hjalp Vurnon Anita Sunderland til en drømmestart på St. James' Park da han klønete felte Phil Bardsley inne i 16-meteren.

Straffen var soleklar og Fabio Borini var nådeløs fra straffemerket.

Italieneren var litt for fornøyd med scoringen og brukte for lang tid på sin «kniv-i-munnen»-feiring etter dommer Phil Dowds mening. Borini var ikke like fornøyd med det gule kortet han fikk se.

Adam Johnson fortsetter scoringsformen

Bare fire minutter senere hadde Sunderland doblet ledelsen.

Jack Colback skjøt via Newcastle-forsvarer Steven Taylor, noe som gjorde oppgaven vanskelig for Tim Krul.

I FORM: Adam Johnson feirer sin scoring mot Newcastle. REUTERS/Russell Cheyne
I FORM: Adam Johnson feirer sin scoring mot Newcastle. REUTERS/Russell Cheyne

Nederlenderen fikk en hånd på ballen, men gjorde ikke annet å dytte ballen rett i beina på Adam Johnson. Vingen hadde ingen problemer med å sette inn sitt sjuende mål for sesongen.

Newcastle kjempet seg inn i kampen, men naivt forsvarsspill og krampeaktig angrepsfotball preget den første omgangen for hjemmelaget.

Satset alt fremover

VANT MANAGERDUELLEN: Gustavo Poyet traff med kampplanen mot Newcastle. FOTO: AP Photo/Scott Heppell
VANT MANAGERDUELLEN: Gustavo Poyet traff med kampplanen mot Newcastle. FOTO: AP Photo/Scott Heppell

Hjemmelaget hadde i alle fall bestemt seg for å kjempe i andre omgang. Selv om finspillet, og de store sjansene, uteble var det nerve i kampen.

Ti minutter ut i andre omgang ville Newcastle ha straffe to ganger i et og samme angrep, først da nysigneringen Luuk De Jong ble felt, så da Shola Ameobi gikk overende.

Det ville imidlertid ikke dommeren høre noe av.

18 minutter ut i omgangen fikk Newcastle to sjanser som kunne gitt uttelling. Cheick Tiote har en skuddfot som av og til kan levere det helt store, men Vito Mannone stoppet det knallharde skuddet.

På den påfølgende corneren headet Shola Ameobi utenfor fra godt hold.

Ble straffet

Bakover var det imidlertid fremdeles åpent. Adam Johnson driblet seg forbi to mann og avsluttet i stolpen, bak en sjanseløs Tim Krul.

Newcastle økte trykket og skapte en rekke farlige sjanser, samtidig som de levde farlig defensivt. Det var tydelig at her skulle alle kluter settes inn offensivt.

Det straffet seg til slutt. 

En Sunderland-kontring endte opp hos Jack Colback som dundret ballen inn bak Tim Krul.

3-0 var game over og de trofeste hjemmesupporterne begynte å traske hjemover.