Her gjemmer TV 2 danmarks reporter seg mens kuler hagler i Bangkok 

Eksplosjoner og skyting preger dagen før valget i Thailands hovedstad Bangkok. 

Dagen før det omstridte valget i Thailand ble minst tre personer såret etter skyting og eksplosjoner i Thailands hovedstad Bangkok, ifølge øyenvitner.

– Krigssone

Ett av øyenvitnene var TV 2 Danmarks reporter. Han måtte selv søke tilflukt sammen med fotografen sin da skytingen startet.

– Utenfor her utviklet det seg plutselig en krigssone. Det er mange eksplosjoner ... sier utenriksreporter Rasmus Tantholdt før han blir avbrutt av heftig skyting.

– Det skytes med AK-47 rifler, sier han.

Se den dramatiske videoen øverst i saken!

Eksplosjonene og skytingen fant sted lørdag i Laksi-distriktet nord i byen, der gatene var fulle av både tilhengere og motstandere av statsminister Yingluck Shinawatra dagen før det omstridte valget på ny nasjonalforsamling holdes.

Langvarige demonstrasjoner

Området har de siste dagene vært dominert av tilhengere av statsministeren som har samlet seg med krav om at valget må gjennomføres uten hindringer.

En person har fått skuddskader, mens to andre ble såret i to eksplosjoner som inntraff samtidig som det ble avfyrt flere skudd. En Reuters-journalist som er på stedet, sier han har sett flere regjeringskritiske demonstranter med skytevåpen i hendene.

Flere sårede

Det er foreløpig ikke kjent om de sårede er tilhengere eller motstandere av statsminister Shinawatra.

Situasjonen er spent i Bangkok foran søndagens valg. Etter omfattende demonstrasjoner helt siden november, valgte statsminister Yingluck Shinawatra å skrive ut nyvalg.

Men opposisjonen mener valget kommer for tidlig og frykter å tape mot Shinawatras regjeringsparti Puea Thai. (©NTB/TV 2)