Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

– RBK og Molde ser sterke ut

Mini er usikker på om Strømsgodset klarer å følge opp fjoråret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mini Jacobsen tror årets seriemester befinner seg på La Manga for øyeblikket. Men hans største favoritt er ikke fjorårets seriemester.

TV 2s fotballekspert har sett både Strømsgodset, Rosenborg, Haugesund, Molde og Odd i aksjon på La Manga den siste uka.

– Godset har møtt variert motstand, så det er litt vanskelig å si nøyaktig hvor gode de er. De har hatt kontinutet på trenersiden og man ser fortsatt samme tanken på å spille fotball. Men de har mistet litt spillere, og jeg er litt usikker på om kvaliteten fortsatt er god nok i laget. Klarer de å hente inn de som skal erstatte de gode spillerne, undrer Jacobsen.

Synes RBK ser solid ut bakover
Han mener Rosenborg og Molde først og fremst har skilt seg ut hittil i Spania.

– Inntrykket mitt er at Rosenborg ser solide ut. Så vil selvfølgelig alle si at det ikke er rart siden jeg er Rosenborg-supporter, men de er veldig solide defensivt. Det er fortsatt litt å jobbe med offensivt, men du ser at når de kommer i ledelsen og kan spille på overganger, så kommer de til å bli veldig sterke, sier Mini.

Etter signeringen av Björn Bergmann Sigurdarson mener han fjorårets cupvinner Molde går mot en god sesong.

– Molde ser sterke ut. Nå har de i tillegg forsterket laget med Sigurdarson som er en klassespiller om han er på det nivået han var i Lillestrøm. Så Molde kommer nok en gang til å melde seg på i medaljestriden, sier Mini.

Vil at topplagene skal komme fra de store byene
Han mener Haugesund skal få det tøft med å forsvare fjorårets bronsemedalje. I tillegg mener han det finnes et par outsidere blant lagene som ikke er med i Copa del Sol-turneringen.

– Jeg håper Viking kan være med der oppe. Jeg ønsker store byer i toppen og håper Vålerenga kan være med der oppe og kjempe om medalje. Om dem e gode nok til å klare det er jeg usikker på, men Viking tror jeg nok er det. Så er det alltid slik at det kommer et lag som vi ikke tenkte på får en kjempesesong. Kanskje Odd får den sesongen, spår Mini Jacobsen.

Selv om han lanserer Viking som en outsider, mener han lagene på La Manga seiler opp som de største favorittene.

– At seriemesteren i 2014 kanskje er her nede, det tror jeg, sier han.