BLIR VÆRENDE: Jevgen Konopljana i aksjon for Dnipro under en Europaliga kamp mot Fiorentina i desember. AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BLIR VÆRENDE: Jevgen Konopljana i aksjon for Dnipro under en Europaliga kamp mot Fiorentina i desember. AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Sky Sports: – Derfor gikk Konopljanka-avtalen i vasken

En trassig Dnipro-president hindret Liverpool-kjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjekk alle Deadline Day-overgangene det ble noe av her.

Den største handelen som det aldri ble noe av på Deadline Day var utvilsomt Jevgen Konopljanka (24) fra Dnipro til Liverpool.

Representanter fra den engelske storklubben har vært i Ukraina og forhandlet med klubb og spiller de siste dagene, og avtalen var rapportert å være både avlyst og i boks flere ganger i løpet av overgangsvinduets siste dag.

Alt var klart

Ifølge Sky Sports representant utenfor Anfield, Vinny O'Connor, var avtalen meget nær å fullføres - den manglet bare en signatur.

Liverpool hadde utløst overgangsklausulen på 155 millioner kroner (15 millioner pund) og var enig med spilleren om en personlig kontrakt.

Konopljanka hadde sågar bestått den medisinske testen, som ble avholdt i Ukraina siden spilleren selv ikke har visum til Storbritannia.

– Jeg blir fortalt at presidenten til Dnipro nektet å signere de nødvendige papirene, sa O'Connor direkte på Sky Sports etter at overgangsvinduet stengte.

Rik forretningsmann

Liverpool-direktør Ian Ayre har vært Liverpools hovedperson i forhandlingene, men han maktet altså ikke å få Dnipro-president Igor Kolomoyskji til å sette navnetrekket sitt på de nødvendinge arkene.

– Ian Ayre har jobbet hardt med å få denne avtalen gjennom, men denne gangen fikk de ikke spilleren, konkluderer O'Connor.

Oligarken Kolomoyskji er en dreven forretningsmann og er regnet for å være en av Ukrainas tre rikeste menn, og eier blant annet en bank.

Tottenham skal ha også ha vært interessert i den 24 år gamle ukrainske landslagsspilleren, som ikke får den overgangen til England som han etter rapportene skal ha ønsket seg.