Brækhus-sjefen leter etter arvtagere i Norge

Følger disse norske amatørbokserne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frederikshavn (TV 2): Cecilia Brækhus ble historisk da hun signerte en proffkonktrakt med tyske Sauerland i 2006. Kallenavnet "First Lady" fikk hun som første kvinne noen sinne i stallen.

- Hun var vår første dame. Hun har vært en fantastisk suksess for oss, sier Nisse Sauerland til TV 2.

- Superstjerne

Han er promotoren og sjefen til Brækhus. Sammen med broren Kalle driver de Sauerland Event, en millionbedrift som arrangerer boksekamper over hele Europa. Brækhus har vært god butikk, ikke minst i det norske markedet. TV-avtaler, sponsorer og billettsalg har skaffet dem millioner av kroner.

- Vi har bygget opp Cecilia i Norge, hun er jo en superstjerne der. Og det fortjener hun å være. Hun er verdens beste bokser, sier Sauerland.

Han har nylig signert Klara Svensson, en svensk jente som har gått et par kamper og vunnet alle. Etter suksessen med Brækhus, da spesielt i Skandinavia, er kvinneboksing noe tyskerne vil satse på i fremtiden.

- Absolutt!

Vurderer norske amatører

Den mektige promoteren sonderer nå markedet nøye. To jenter han har bitt seg merke i er norske amatørboksere. Både Fam Elgan og Marielle Hansen er på blokken til Sauerland, som ønsker seg en norsk arvtager til Brækhus i fremtiden.

- Ja, det er gode boksere. Det har vært dialog, men ikke noe kontraktstilbud ennå. Jeg vet at disse jentene nå satser på OL i Rio og det forstår jeg godt. De har min fulle støtte. Kanskje skjer det noe etter den tid, sier Sauerland.

FØLGES AV SAUERLAND: Marielle Hansen og Fam Elgan.
FØLGES AV SAUERLAND: Marielle Hansen og Fam Elgan.

Begge kommer fra Bergen, hjembyen til Brækhus, og gjør det svært skarpt internasjonalt. Elgan og Hansen anses å være medaljekandidater når kvinner for første gang kjemper om medaljer i OL i 2016.

- Jeg har hørt at de har fått veldig gode resultater, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

Vil ikke legge opp nå

Timingen kan passe bra for Sauerland. Mens Elgan og Hansen fokuserer på OL kan de kanskje være klar for en proffovergang etter Rio. Om de da også ønsker dette selv.

Enn så lenge er det Brækhus det handler om. Lørdag møter hun Myriam Lamare i ringen. 32-åringen har ingen planer om å legge opp med det første:

- Jeg er fit og føler meg i form, og gleder meg til hver kamp. Så jeg føler jeg har et par gode år igjen, sier Brækhus til TV 2.