HAR TO PÅ SEG SELV: Calle Halfvarsson er optimistisk før Sotsji-OL.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAR TO PÅ SEG SELV: Calle Halfvarsson er optimistisk før Sotsji-OL. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Halfvarsson: - Jeg tar tre gull og en bronse

Svensken drømmer om å spurtslå Petter Northug i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Calle Halfvarsson er blitt ekstra godt kjent i Norge etter Petter Northugs mange stikk til svensken. Den 24 år gamle Falun-løperen ble spurtslått av Northug under VM-stafetten i Val di Fiemme i 2013. Nå sikter Halfvarsson mot revansje i Sotsji.

– Jeg håper at jeg kan være i mitt livs form i Sotsji. Jeg vil gjerne ha revansj på den siste etappen, sa Halfvarsson i et intervju med TV 2 sendt denne uken. 

Her ser du TV 2s OL-program!

Tror han tar tre gull
Sotsji-OL er bare få dager unna. I et intervju med svenske Expressen har Halfvarsson tippet hvordan han kommer til å gjøre det under lekene. Optimismen er det i alle fall ingenting å si på.

Halfvarsson tipper at han tar tre gull og en bronse. Etter å ha tatt bronse på åpningsdistansen 30 kilometer med skibytte, kommer det første gullet på sprinten. Der må han trolig bekjempe Petter Northug.

– Her blir det førsteplass. Her tror jeg at jeg har størst sjanse av de individuelle løpene. Det er virkelig den distansen jeg mest av alt ønsker å vinne, sier Halfvarsson.

Det neste Halfvarsson-gullet kommer ifølge han selv på stafetten. Der blir det trolig nok et møte med Northug.

– Åh, det her vinner vi. Forhåpentligvis med meg på siste etappe, men det gjelder at alle er i kjempegod form. Bedre form enn vi har vist til nå, flirer Halfvarsson.

– Å vinne stafetten ville forandret livet mitt, men jeg tenker ikke på det hver dag, sier han til TV 2. 

Halfvarsson er sterk i troen også på sprint-stafetten. 

– Jeg tror Emil Jönsson er soleklar. Så står det mellom meg, Teodor Peterson og Marcus Hellner om den andre plassen. Dersom det blir meg og Emil, har vi en veldig god gullsjanse.

Drømmer om å spurtslå Northug
Det er tydelig å se at den tidligere juniorverdensmesteren i sprint drar til Sotsji proppfull av selvtillit. Mest av alt vil han vinne sprinten, men en stafettseier henger også høyt.

– Drømmescenarioet er at jeg går siste etappe. Jeg rykker i siste bakken og ingen orker å følge. Selv om det helt klart hadde vært kult å spurtslå Petter på oppløpet. En prestasjon i seg selv, sier Halfvarsson.

Halfvarsson mener at forhåndstipset er realistisk dersom en ser løp for løp, men han innser at det blir vanskelig å raske med seg fire medaljer fra lekene i Russland. 

KNUST AV NORTHUG: Calle Halfvarsson var Sveriges ankermann på VM-stafetten i Val di Fiemme i 2013, men han klarte ikke å slå Petter Northug jr. på oppløpet. (AP Photo/Giovanni Auletta)
KNUST AV NORTHUG: Calle Halfvarsson var Sveriges ankermann på VM-stafetten i Val di Fiemme i 2013, men han klarte ikke å slå Petter Northug jr. på oppløpet. (AP Photo/Giovanni Auletta)

– Det er klart at ikke alt går inn. For jeg kommer ikke til å orke eller bli tatt ut til alle distansene. Så man kan se på det som drømmer, men ikke umulige drømmer, sier 24-åringen.

– Ikke så «kaxig» som Northug
Expressen omtaler også forhåndstipset til Northug før VM i Val di Fiemme i 2013. Da tippet mosvikingen seg på førsteplass i alle øvelsene:

– Så «kaxig» vil jeg ikke være. Det er jo kult om jeg klarer å tippe riktig, sier Halfvarsson.

Så får vi se om Halfvarssons tips holder mål. Han har i alle fall fått nye stikk av Northug før mesteskapet. Tidligere denne uken fikk Northug spørsmål om hvem som burde gå på det svenske stafettlaget - da ga han beskjed om:

– Richardsson på første. Johan Olsson på andre. Hellner på tredje. Og ... Olsson igjen på fjerde etappe, sa Northug.

Halfvarsson sier til TV 2 at han ikke tar seg nær av Northug-tyn.

– Det gjør meg bare sterkere. Jeg har også sagt til folk at jeg bare synes det er morsomt, det han sier