Remis mellom Carlsen og verdenstoeren

Nordmannen fikk de tøft mot Levon Aronian.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen fikk det tøft og måtte nøye seg med remis da han møtte verdenstoer Levon Aronian i andre kamp av Zürich Chess Challenge fredag ettermiddag.

– Måtte avvikle til remis
Carlsen startet partiet med hvite brikker og hadde derfor en fordel i starten. Men Aronian viste hvorfor han er rangert som nummer to i verden og klarte å snu partiet mot nordmannen.

Carlsen forsvarte seg likevel bra og da partiet begynte å nærme seg fire timer så endte det hele med remis. 

– Jeg følte jeg ikke fikk så mye ut av åpningen. Det ble et interessant parti. I går var det mye slagvekslinger. I dag var det litt kjedligere og ikke så morsomt for meg. Men det holdt seg ganske likt hele veien, sier Carlsen til TV 2.

FIKK DET TØFT: Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis fredag
FIKK DET TØFT: Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis fredag

Han forklarer at han ikke fikk til det spillet han ønsket og at det til slutt bare var å sikre remis.

– Jeg følte til slutt at jeg ikke hadde noe fordel lenger, og hadde litt dårlig tid i tillegg, så da var det bare å avvikle remis, sier han.

Han er likevel ikke skuffet med at han ikke klarte å slå verdenstoeren.

– Han er en veldig god spiller. Han spilte bra og gjorde ingen feil. Og da er det ikke lett å vinne. Spesielt med tanke på at jeg hadde dårlig tid. Jeg skulle såklart heller vunnet, men remis er greit, sier han.

– En litt dårlig dag
Carlsens kompis, og regjerende norgesmester i sjakk, Jon Ludvig Hammer, mente kameraten hadde en dårlig dag.

– Han sier at han ønsket å avvikle til remis, og det lykkes han med. Men det avr på ingen måte sikkert at det skulle gå bra. Så jeg tror vi kan være fornøyde med i dag at han fikk remis på en ikke helt god dag, sier han.

Vishy Anand tapte sin andre kamp på rad da han møtte Hikaru Nakamura. Sistnevnte står dermed med like mange poeng som Carlsen før de de møtes lørdag.

Kampen mellom Boris Gelfand og Fabiano Caruana endte med remis